10/21/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Рязък скок в броя на мобилните потребители на Faceook

Рязък скок в броя на мобилните потребители на Faceook

В духа на модерното време видимо нараства броят на потребителите, използващи социални мрежи – факт, който има ключово значение за растежа на приходите на социалните сайтове. В резултат може да се наблюдава естественияt процес на сближаване между социалните мрежи и мобилните устройства.

Facebook все повече се фокусира върху мобилните си потребители. Според изследване, проведено от американската социологическа агенция Page Lever, рязко се е увеличил броят на Facebook потребителите, включили  се в различни фен страници през мобилните си телефони. За целите на проучването са разгледани над 500 различни фен страници, всяка от които има най-малко 100 000 ”харесвания”. Резултатите показват, че броят на новите фенове, посетили страницата през мобилния си телефон през месец август, е достигнали до 19% от всички нови фенове, в сравнение със скромните 5% през месец май. От агенцията коментират, че не могат да дадат ясно и точно обяснение на какво се дължи огромната разликата в процентите за един толкова кратък период от време и съответно не могат да коментират причината за високия растеж. Но направената констатация може да се приемe като ефект на засилващото се внимание, което от Facebook обръщат на мобилните устройства. По-рано тази седмица социалната мрежа пусна ново приложение  и обяви разширяването на мобилните си услуги в областта на сигурността. Рекламите, насочени към мобилните потребители в социалната мрежа, също засилват активността им, така че възможността рекламодателите сами да определят чрез „Sponsored Stories“ къде да се появяват рекламите им също може да се разглежда като причина за повишения брой на мобилните потребители.

По всичко личи, че и в бъдеще вниманието на социалната мрежа Facebook ще бъде насочено към разработването на нови мобилни приложения, с които да задоволяват потребностите и изискванията на своите клиенти. Важна стъпка, която собствениците на брандове трябва да направят, за да разширят своите приходи, е също да ориентират интересите си към новата вълна от мобилни приложения, с които да присъстват по-осезаемо в ежедневието на своите потребители.

Снимка: Socialevo

Подобни статии:

  1. Facebook издиша при мобилните устройства
  2. Мобилните потребители по света и у нас
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване