10/21/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Светът е голям и шефът дебне отвсякъде

Светът е голям и шефът дебне отвсякъде

Случвало ли ви се е да попаднете в цедката на неодобрените кандидати по пътя към мечтаната позиция? Извайването на перфектен имидж пред потенциалния работодател в представите ни често напомня на мисия с много подводни камъни. Време е да се запознаете с няколко Facebook хитринки, които биха могли да изиграят ключова роля в представянето ви като идеалния кандидат. Светът е голям и шефът дебне отвсякъде.

Според изследване на CareerBuilder 37% от мениджърите, взели участие в проучванията, използват социалните мрежи, за да се придобият по-добра представа за кандидатстващите по свободни позиции. Цели 65% от тази група избират за целта Facebook. Разумният въпрос тук е как да накараме тези цифри да заработят в наша полза. Ще се убедите, че това съвсем не е сложна задача.

Време е да се запознаете отлично с настройките за достъп до информация във вашия Facebook профил. Оставете за „публиката” възможност да се запознае единствено с профилната ви снимка, корица и основна информация. Oстаналото оставете скрито от любопитните погледи.

Изборът на профилна снимка не бива да се подценява. Забравете парти фотосите в стил пияни-заляни. Дамите е добре да си спестят кадрите в стилистиката на фаталната жена в комбинация от тежък грим, премрежен поглед и оскъдни одежди. С добро око се гледа на снимките от пътешествия и семейни обеди. Опитайте да се поставите на мястото на бъдещия си работодател и изберете профилната картинка, която ви показва в най-добра светлина.

Случаят с корицата е много подобен. Спрете се на изображение, което кореспондира добре с профилната ви снимка. Запечатани спомени от екскурзии или срещи с приятели, които ви представят като социална и дейна личност, винаги са за предпочитане пред картинките с пиперливи цитати. Що се отнася до основната информация, шегите с местожителство в Хавай, Бразилия или Уганда на втори прочит не са нито толкова забавни, нито особено оригинални. Изключение не правят и майтапчийските статуси, които ви представят като студент по програма „Лидерство” в Харвард или професор по приложна магия в Хогуъртс. Придържайте се към действителността, ако искате да се сдобиете с напълно реална работа.

Приведете своя Facebook профил в представителен вид. Току-виж няколко малки стъпки в социалната мрежа ви изпратят на обиколка преднина пред останалите конкурентите. Успех!

Подобни статии:

  1. VIP Brother 2012 е предаването, което успя да вдигне най-голям шум
  2. Twitter използван от 91% от B2B маркетьорите, но LinkedIn с двойно по-голям ефект
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване