10/22/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Amiigo – технологично приятелче в спорта

Преди известно време ви представих Nike+ Fuelband. А ако се разровите малко, ще намерите и други модели спортни гривни, които събират информация за измината дистанция, направени стъпки и изразходвани калории. И аз се порових доста, но това, на което попаднах, беше далеч от очакванията ми. Amiigo е наистина специален продукт, който ще бъде полезен както на активно спортуващите, така и на хора като мен, т.е. абсолютно скарани с фитнес уредите и изпадащи в отчаяние, когато не виждат резултати от излятата пот!

Amiigo – технологично приятелче в спорта

Каква е идеята всъщност. Amiigo е умна гривна. Тя ще ви помогне да подобрите изпълнението на физическите упражнения благодарение на различни сензори за анализ на реакцията на тялото ви по време на спорт. Независимо за какъв спорт става дума. Дали тичате, правите упражнения във фитнеса или карате колело, Amiigo ще анализира всяко едно движение, за да ви информира колко правилно изпълнявате упражненията си, какъв е ефектът и какво трябва да подобрите. Споменах ли, че можете да плувате с нея? Да, точно така, водоустойчива е!

Тайната се крие във софтуера, който е базиран на жестове. Специални алгоритми идентифицират различните видове упражнения, които правите. С времето Amiigo анализира събраната информация и на базата на това, което вече знае за вашите спортни навици, ви дава информация на какво да наблегнете. За да бъдат генерирани данните в реално време, Amiigo разполага с набор от датчици – за следене на сърдечния ритъм и движението, както и акселерометър, за да се проследи и начинът на движение. И не на последо място – инфрачервен сензор за следене нивото на кислород в кръвта. Гривната има и плочка от неръждаема стомана, която измерва температурата на кожата.

И тук вече стигаме до специалните приложения за iOS и Android. Именно чрез тях вие получавате синтезираната информация от Amiigo. Това ще ви помогне да прецените колко добре се справяте, какво трябва да подобрите и всъщност да разберете кой е подходящият за вас спорт. 

Гривната е с много приятен и модерен дизайн, изработена е от гума и неръждаема стомана. Смело бих я нарекла виртуален личен треньор. Продуктът все още набира средства за стартиране на производство. Надеждите са, че в началото на април 2013 това да се случи. Цената в момента е $89, а след официалното стартиране на производството ще се покачи на $119. Вижте повече за Amiigo.

Снимка: Amiigo
Източник: TechCrunch 

Подобни статии:

  1. За спорта и социалните медии
  2. Nike+ FuelBand ни информира за изгорените калории
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване