10/22/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Очакват ни горещи новини от Apple, Microsoft и Google

Очакват ни горещи и интересни новини през следващите няколко седмици от гигантите Apple, Microsoft и Google. Освен това покрай тях очакваме и много от големите брандове като HP, Lenovo, Samsung, Asus, HTC, Sony, Nokia и много други да обявят цяла плеяда от нови мобилни телефони, таблети, лаптопи, компютри, както и най-различни принадлежности, работещи с тях. Всичко това става в очакване на предстоящите коледни празници, когато потребителите са най-активни и компаниите ще могат да опитат да заздравят и наложат своите челни позиции на пазара. Кой и как ще успее остава да се види.

Още утре, на 23 октомври, Apple ще обявят началото на тази битка на брандовете с официалната премиера на iPad mini. Слуховете за него обикалят мрежата от доста време насам и ето че моментът, в който ще разберем какво представлява той, настъпи. Очаква се iPad mini да бъде по-малък и по-евтин от своя събрат iPad. С пускането му от Apple се прицелват към една интересна ниша на пазара, доминирана от Kindle Fire, Google Nexus 7, както и Nook HD.

Очакват ни горещи новини от Apple, Microsoft и Google

Напълно е възможно на събитието да видим и очаквания 13-инчов MacBook Pro с Retina Display.

Само няколко дни по-късно, на 25 октомври, Microsoft ще направят и голямата премиера на новата операционна система Windows 8 и Windows RT. Това е един много силен ход на компанията, която има намерение да наложи своята нова операционна система на пазара, като я е направила удобна за работа както на компютри, така и на мобилни устройства – телефони и таблети. Нещо, което до момента не бе по силите на Windows 7.

Само няколко дни по-късно, на 25 октомври, Microsoft ще направят и голямата премиера на новата операционна система Windows 8 и Windows RT.

С официалното пускане на Windows 8 се очаква и пускането на много други устройства, работещи с тази операционна система. Microsoft вече обявиха характеристиките на Microsoft Surface RT, който ще бъде пуснат за продажба на 26 октомври. Очаква се веднага след премиерата да бъдат обявени и пуснати в продажба и цяла плеяда от устройства, работещи под Windows 8 и Windows RT. Гигантите в производството на хардуер като HP, Lenovo, Asus, Nokia, Sony, а дори и Samsung ще пуснат на пазара най-различни устройства, специално разработени за новата операционна система на Microsoft – Windows 8 и Windows RT. 

Само преди няколко дни Microsoft обявиха пускането на своя нов разкошен таблет, наречен Surface, който ще работи под Windows RT и ще бъде пуснат на пазара на 26 октомври.

На 29 октомври Google също са подготвили интересно събитие. В Ню Йорк компанията ще проведе интересно събитие за Android, наречено „The Playground is Open“. Очаква се това да бъде голямо събитие, на което Google ще представят новия LG Nexus 4. Носят се и слухове, че Sony също подготвят подобен Nexus смарттелефон, за които споменават и TechCrunch. Очакванията са, че на тази дата Google ще обявят и цяла нова серия Nexus 7 таблети, някои дори на цена от $100.

В Ню Йорк компанията ще проведе интересно събитие за Android, наречено "The Playground is Open".

Очаква се с нетърпение и пускането от Asus на новия Google Nexus таблет. Това, което се знае за него, е, че Google Nexus моделът от Asus ще бъде с резолюция на екрана 2560 x 1600 пиксела при 299 PPI (пиксела на инч), което е много по-добро от резолюцията на новия iPad – 2048 x 1536 пиксела при относително по-ниското 264 PPI (пиксела на инч). В мрежата се появиха и данни за Sony Nexus X.

Интересни седмици ни предстоят и екипът на ScialEvo.net ще ви информира за всичко най-интересно, свързано с тези новини от гигантите.

Подобни статии:

  1. Нов Google Nexus таблет от Asus?
  2. Microsoft планира пускането на Windows 8 през октомври
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване