10/22/12 05:07
(http://www.bivol.bg/)

Срамът Станишев - циничен плач за свободата на словото

Capture_decran_2012-10-22_a_10.19.49
Норвежки вестник обърка Станишев с бившия президент Георги Първанов

"Искрено ме е срам от много неща, които се случват в България" - казал Станишев на международна конференция.

"Много ме е срам, че България буквално се срина по отношение на свободата на медиите", казал още той. Станишев съчувствал на българските журналисти, защото работели под явен натиск на властта.

Ти да видиш.

При правителството на Станишев България падна от 35-то място през 2005 г. на 68-мо място за 2009 г. в класацията за свободата на словото на "Репортери без граници". 33 места по-надолу.

Тенденцията, продължена от ГЕРБ ни докара на 80-то място през 2012. Още 12 места надолу. За да надмине Станишев, Борисов трябва да се постарае догодина да ни свали под 103-то място, някъде между Чад и Киргизстан. Сега сме между Того и Кения.

Това е напълно постижимо с такъв учител като Станишев. При неговото правителство журналистите ги плашеха с киселина (Мария Николаева), мушкаха с ножове (Асен Йорданов), слагаха им бомби (Васил Иванов) и им трошаха кокалите с чукове (Огнян Стефанов).

Да си спомняте Станишев да е проявявал публично загриженост за свободата на словото тогава? Да е съчувствал някак на нападнатите журналисти? Да е мобилизирал службите да разкрият тези престъпления?

Именно Станишев отгледа и завеща на мутромилиционерите модела Василев-Пеевски. Държавата държи парите си в една банка, която кредитира изкупуването на медии, които от сутрин до вечер лижат задника на правителството.

Борисов го взе наготово, доразви го и го усъвършенства дотам, че се разказват вицове как една сутрин отишъл в тоалетната и не си намерил седалищните части. Излизали ги били сервилните медии.

Срам няма Станишев, има гол цинизъм. Има и добре костюмирано седалище, което до изборите ще отглежда грижовно в мекото кресло на лидер на ПЕС.

За да го подготви за голямото лизане.

rsf-classement

Публикувана на 10/22/12 05:07 http://www.bivol.bg/stanishev-svoboda-na-slovoto.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване