10/23/12 03:00
(http://socialevo.net/)

„Зайо Байо” води „Ариана”, или кои са най-популярните български страници във Facebook

Страницата на Димитър Бербатов е с най-много феновеНякога замисляли ли сте се на колко различни Facebook страници попадате ежедневно, докато прекарвате времето си в социалната мрежа? От новинарски, до развлекателни, посветени на спорт, различни хобита, известни личности или пък любими марки продукти – те са хиляди, а в световен мащаб може би няколко милиона.

За  най-популярните сред българските потребители ни дава яснота Stranici.bg. Класацията е разделена в пет категории – Брандове, продукти и услуги; Медии; Инициативи и каузи; ЛичностиСайтове за колективно пазаруване. Коя е най-голямата ли? Едва ли ще се учудите, като разберете, че става въпрос за фен страницата на родния футболист и бивш национал Димитър Бербатов. Той е подкрепен от 1 319 682 души (до момента на публикуването на статията може и да се увеличат).

Въпреки че българинът обича да е на маса, в категорията за най-предпочитани продукти бирата остава едва на пето място, а на първо се нарежда шоколадът „Милка” (237 487), следван от „Зайо Байо”(199 869).

Сред любимите ни личности, освен Бербатов и Васил Левски (286 079 гласа), се нареждат актьорът Краси Радков и фолк-певицата Преслава.

В медийния топ 5 златният медал е за bTV – със 156 780 фена. Освен в Брандове, продукти и услуги откриваме Cars.bg и тук, при това на второ място, последван „Спортал”, “The voice” и Радио „Фреш”.

В секция Инициативи и каузи се наблюдава тенденция „изберете българското”. Три от първите пет страници са посветени на България и обединяването на всички сънародници на едно място.

С развиването на онлайн маркетинга и възможността за пазаруване от вкъщи се увеличават и потребителите на сайтовете за колективно пазаруване. В социалната мрежа Grabo, VipOferta и Kolektiva са събрали най-много симпатизанти.

Ако вие имате любима страница, можете да я предложите за добавяне в класацията, стига тя трябва да е българска и да е събрала над 1000 харесвания. Пълния списък можете да откриете на stranici.bg.

Подобни статии:

  1. Facebook пуска Facebook Timeline за бизнес страници на 29 Февруари
  2. Загорка пуска „110 български постижения на световно ниво“ във Facebook
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване