10/23/12 14:00
(http://www.azcheta.com/)

Книга с четири корици подарява цветя и дарява за благотворителност

Книга с четири корици е на път да излезе за първи път в България. Бестселърът „Езикът на цветята“, превеждан и издаван на над четиридесет световни езика, е дебютна книга за американката Ванеса Дифенбо.

Всяка от четирите корици на книгата предава чрез езика на цветята най-важните послания на романа. Първата – с жълт нарцис, е символ на надеждата и новото начало, тази с индийския лотос говори за душевна чистота, с червената роза – за любов, а верониката – за вярност и всеотдайност.

„Езикът на цветята“ е книга за всички тези неща, обединени около социален проблем. Авторката използва собствения си опит в системата на приемните семейства, говори за подготовката и подкрепата, от която се нуждаят хората, които решават да станат приемни родители. Именно във връзка с темата, 5% от цената на всеки продаден екземпляр от „Езикът на цветята“ издателството ще заделя във фонд, подкрепящ инициатива на Националната асоциация за приемна грижа в България.

Във всяка книга е поставен и талон за участие в томбола, чрез която освен да се насладят на хубава книга, четирима късметлии ще спечелят и по един красив букет от цветя по избор. Така те ще могат да отправят към някого послание чрез езика на цветята.

Още една причина книгата на Дифенбо да привлече интереса на читателите, е и българската следа в романа – Лъчезар Николов от Харвардския университет, който консултира авторката за поместения в нея речник на цветята, съобщават от издателите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване