10/23/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Кой сега е номер едно в онлайн пространството?

Преди осем години на пазара се появи компания, която беше създадена по идея на няколко студентa от Харвард. Първоначално проектът им представлявал малък сайт за споделяне на снимки и информация, ограничен за ползване само на територията университета. Постепенно популярността на сайта нараснала до такава степен, че в момента марката заема челна позиция в списъка с водещите онлайн брандове в глобален мащаб. Досетихте ли се за кого става въпрос?

Разбира се, историята е за гиганта в социалните мрежи – Facebook. Според доклад, публикуван от изследователската компания General Sentiment, Facebook е най-влиятелната марка в света през третото тримесечие на 2012 година. Компанията бележи рязък скок нагоре към първото място, въпреки че едва през това тримесечие за първи път попада в класацията. Социалната мрежа е следвана от мощната технологична компания Apple, което едва ли буди изумление, особено предвид факта, че технологиите са навлезли дълбоко както в личния живот на хората, така и в света на бизнеса. Третото място е отредено за интернет гиганта Google, който доскоро стоеше на върха на класацията.

Проведеното изследване се базира върху качествена оценка на финансовите показатели на компаниите, като стойността на първенеца в класацията е определена на 751.1 млрд. долара. От General Sentiment коментираха, че социалната мрежа едва ли ще успее да се задържи дълго на първото място предвид нарастващия успех на Apple, чиято пазарна стойност е определена на 657.1 млрд. долара. Напредъкът на компанията до голяма степен  се дължи на представения през есента iPhone 5 и въпреки отправените критики към представеното в iOS 6 Maps компанията успя да изпревари дългогодишния отличник Google.

Снимка: Facebook

Подобни статии:

  1. Топ вирусни кампании в онлайн пространството
  2. Facebook пуска таргетирана реклама по имейл адрес и телефонен номер
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване