10/24/12 11:00
(http://socialevo.net/)

Memoto – хубавите неща идват в малка опаковка

Ако ви кажа, че можете да притежавате малка, ама наистина малка фотокамера, която да закачите някъде по дрехата си и дори да забравите за нея? И ако ви кажа, че същата тази камера може да запечата най-хубавите и неочаквани моменти от ежедневието ви, без да се налага да полагате каквито и да било усилия? Без пози, без нагласяне, без изпускане на момента.

Направо невероятно! И съм сигурна, че първото, което ще ви мине през главата, е точно това, което ми мина на мен: „Това не е възможно!“ Е, оказа се, че е.

http://www.youtube.com/watch?v=4sVvCvIop7w

Представям ви един доста интересен проект на група шведи, наречен Memoto. На пръв поглед това е една странно изглеждаща щипка. Но всъщност това е миниатюрен цифров фотоапарат с вграден GPS, без никакви бутони.

Тайната е в това, че този мъник прави автоматични снимки, по две на минута. Приложението, което е създадено специално за този продукт, съхранява всеки един ваш спомен и вие можете да се върнете назад във времето и да си припомните хубавите моменти. Дори можете да откриете точното местоположение, на което е правена снимката!

Не се сещате за името на някоя улица, местност или заведение? Никакъв проблем. Просто намерете снимките и Memoto сам ще ви каже. Батерията издържа до 2 дни непрестанно носене. За да я заредите, трябва просто да включите камерата към компютъра. Докато зареждате Memoto, снимките сами се прехвърлят в сървър, без да се налага да правите каквото и да било.

Memoto - хубавите неща идват в малка опаковка

Как става съхранението? Снимките ви се качват автоматично на сървъри на Memoto. Достъп до тях имате само вие до момента, в който не пожелаете да ги споделите. Няма ограничение в броя, а приложението позволява достъп до снимките през вашия смартфон – Android или iPhone. Можете да търсите конкретен момент, защото всичко е подредено по хронология, във времева линия. Момент след момент, ден след ден, спомен след спомен.

Снимките ви се качват автоматично на сървъри на Memoto.

 

И така, нека да обобщим картинката: 5-мегапикселов фотоапарат с размер 36x36x9 мм, който се закача за дрехата ви с клипс от неръждаема стомана. Вграден GPS, достатъчно памет, за да побере до 4000 снимки, светодиоден индикатор за батерията и вграден акселерометър, гарантиращ, че снимките са правилно ориентирани, независимо как е закачена камерата.

 

Вграден GPS, достатъчно памет, за да побере до 4000 снимки, светодиоден индикатор за батерията и вграден акселерометър, гарантиращ, че снимките са правилно ориентирани, независимо как е закачена камерата.

За да съхранявате снимките си на Memoto сървърите, трябва да си направите абонамент, за който ще е необходимо да заплащате фиксирана месечна такса. Но за сметка на това Memoto ви гарантира сигурност и огромно пространство за всички спомени. Освен това ще спестите пари от външни дискове.

Само си направете една проста сметка: 4000 хиляди снимки за 2 дни, приблизително по 4 GB. За една година ще ви трябва много място за много снимки, защото съм сигурна, че попадне ли ви това нещо в ръцете, няма да искате да го махнете от себе си!

Проектът очаква финансиране в размер на $150 000, като до момента са събрани около $75 000. Крайният срок, който са си поставили създателите му, е до края на ноември. Стискам палци скоро тази идея да стане реалност.

Снимки: memoto.com

Подобни статии:

  1. 10 неща, които никой не иска да види в Instagram
  2. Деси Бошнакова: Идват много надъхани и ентусиазирани млади хора.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване