10/24/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Блогването – хоби или професия?

Блогването - хоби или професия?
Всички ги четем, редовно преоткриваме нови и ги ползваме като източник на информация, която масмедията лесно може да „изяде“ или тенденциозно да не отрази. Точно така, днес ще си говорим за блогове.

Да станеш успешен блогър и да създадеш не просто поредната поредица от писаници, а място, което хората търсят, готови да инвестират времето си, изглежда доста лесно на първо четене. Има няколко основни тънкости, които за съжаление сама трябваше да проумея по трудния начин. Когато за първи път открих блоговото пространство и реших да създам свое малко кътче в мрежата, нямах представа за мащабите на този тип споделяне. Не си давах сметка, че за някои блогърството не е просто хоби, а професия.

Първото нещо, с което бъдещият блогър ще се сблъска, е намиране на тема, по която да говори. Тема, която да не се изчерпва само с една или две публикации. Не разчитайте на хаотичното публикуване. Иначе казано – за да сте успешни в блогърското си начинание, изберете темата, така че да се чувствате комфортно, да сте достатъчно подготвени и в случай на контрааргумент в лице на някой от читателите си да осигурите навременна реакция със стабилна аргументация. Търсете обратна връзка и общувайте с аудиторията си. Вслушвайте се в съветите ѝ и не се страхувайте от критика.

След полагането на основите идва същинската част по създаването. Какво е важното. Избирането на име, което се помни лесно, но в същото време е достатъчно ярко, че да бъде асоциирано именно с вас. Дизайн, който говори за вашата индивидуалност и отдаденост на блога. Така наречената „Аbout” страница, която да даде достатъчно ясна представа на бъдещия читател, като остави у него максимално добро първо впечатление. Актуални контакти, в това число и бутони за споделяне в различните социални мрежи. Това е ключ към по-лесната популяризация на блога ви!

Тези са основните детайли по техническата част и оформлението. След като приключите с тях, време е да помислите за дългосрочния ангажимент, който поемате, правейки блог.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване