10/24/12 14:01
(http://www.azcheta.com/)

Седмица на Жозе Сарамаго в Ню Йорк

Със специална седмица, изпълнена с тематични събития, ще бъде отбелязана 90-тата годишнина от рождението на Нобеловия лауреат Жозе Сарамаго в Ню Йорк, съобщава сайтът на българския му издател "Колибри".

Седмицата на Жозе Сарамаго ще се състои от 25 октомври до 1 ноември, като сред акцентите в програмата са литературно четене под наслов „Жените в романите на Сарамаго“ с участието на популярни португалски актриси, прожекция на документалнияа филм „Жозе и Пилар“ на Мигел Мендес, разказващ за взаимоотношенията между писателя и съпругата му – известната журналистка Пилар дел Рио, фотографска изложба, джаз концерт, прожекция на късометражни филми и др.

Жозе Сарамаго е отличен с Нобелова награда през 1998 година, „заради това, че с притчи, изтъкани от въображение, състрадание и ирония, ни дава все нови и нови шансове да уловим убягващата действителност“. У нас е добре познат с романа си "Слепота", както и с „Евангелието по Исуса Христа“ и „Пътуването на слона“.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване