10/25/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Bing добави „гласово търсене в мрежата“ към Xbox

Bing добави "гласово търсене в мрежата" към Xbox

Като че ли малко позабравена покрай Windows 8 и Surface Tablet, щеше да отшуми новината, че Microsoft добави много интересна функция към гласовите команди в Xbox утройствата. Използвайки Xbox и Bing, собствениците на конзолите ще могат да сърфират из нета само с отваряне на устата и издаване на членоразделни звуци. Това ще донесе наистина добавена стойност на продукта, но дали тя ще е ценна за потребителите ще видим в бъдеще.

До този момент Xbox разполагаше с гласово търсене, но само в своите менюта, които включваха игри, филми, ТВ шоута, музика и пр. Сега обаче Bing ще може да бъде използвана като търсачка с гласови команди. Добавката за Internet Explorer при Xbox ще позволи по-бързо търсене в търсачката, а според Microsoft това ще доведе до по-качествени резултати. Резултатите, които ще се визуализират на потребителите, ще включват много, които са наистина тясно свързани с ключовата дума или фраза.

Друга интересна информация, която се появи на официалния сайт на Bing, е, че услугата „гласово търсене“, или voice search, с която е снабден Xbox, ще бъде налична вече за САЩ, Великобритания, Канада, Австралия, Бразилия, Германия, Италия, Испания, Мексико, Франция, Ирландия, Япония, Австрия и Швейцария. Все повече потребители на Xbox ще могат да се възползват от тази функция чрез търсачката Bing, а от Microsoft обещават, че времето за търсене, отделяно от потребителя, ще намалее значително.

Снимка: Bing

Подобни статии:

  1. Bing добави куп локации благодарение на Nokia
  2. Microsoft представиха Yahoo! Bing Network и Bing Ads
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване