10/25/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Facebook бележи сериозен ръст за третото тримесечие на 2012

Facebook бележи сериозен ръст за третото тримесечие на 2012

Ако си говорим за броя активни потребители, социалната мрежа Facebook определено се радва на приятна тенденция. Информацията, появила се в Inside Facebook, ни показва ясно и нагледно как са се променили активните потребители през изминалите тримесечия до третото тримесечие на 2010 г. включително. Данните са разделени за Европа, САЩ и Канада, Азия и останалата част от света. 

Първата графика ни показва, че активните месечни потребители на Facebook за последното тримесечие са 1.01 милиарда. Най-голяма част от потребителите идват от т.нар. от Facebook “останала част на света“ (Rest of World). Активните месечни потребители в Азия се подреждат на второ място, което означава, че това е най-апетитният пазар за социалната мрежа. Всички знаем, че в Азия има множество социални мрежи, които са пряк и силен конкурент на Facebook, но въпреки забраната за употребата на социалната мрежа в някои държави този пазар си остава най-силен. 

Всички знаем, че в Азия има множество социални мрежи, които са пряк и силен конкурент на Facebook, но въпреки забраната за употребата на социалната мрежа в някои държави този пазар си остава най-силен.

Друга интересна графика обаче ни показва, че най-активни на дневна база са потребителите в Европа. Европейците май най-често проверяват своите профили и тази тенденция не се е променила от 2010 г. насам. 

Европейците май най-често проверяват своите профили и тази тенденция не се е променила от 2010 г. насам.

Разбира се, мобилните потребители на Facebook са последният писък на модата. Само преди няколко дни ви показахме, че според последните проучвания мобилните реклами във Facebook са с най-висок CTR. От началото на тази година мобилните потребители на социалната мрежа са се увеличили с 19%, а спрямо миналата година – с 38%. Така тази арена се превръща в новата златна мина за онлайн маркетинг специалистите. 

От началото на тази година мобилните потребители на социалната мрежа са се увеличили с 19%, а спрямо миналата година - с 38%.

Снимка: Facebook

Подобни статии:

  1. Facebook беляза 32% ръст в приходите
  2. Facebook съобщенията получават сериозен визуален ъпгрейд!
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване