10/25/12 11:00
(http://socialevo.net/)

LinkedIn профил за успеха на вашата компания

LinkedIn профил за успеха на вашата компания

Чудите се как да популяризирате бизнеса си и да достигнете до повече клиенти? Опитвали сте всякакви маркетингови стратегии, но все още нещо липсва? А направихте ли профил на компанията си в LinkedIn? В книгата си Ultimate Guide to LinkedIn for Business Тед Продромо обяснява как по-успешно да използваме мрежата за нуждите и успеха на бизнеса си. Откъси от нея са публикувани в статия на списание „Entrepreneur”. Ето кои са най-важните неща, които трябва да знаем.

Страницата на компанията ви ще се появява винаги, когато някой от членовете напише името й в търсачката на първа страница или в тази на секция „компании”. LinkedIn е достоверен източник. Ако компанията ви има профил там, това автоматично ще я класира на по-челна позиция при търсене в Google. Клиентите ще могат да я разгледат, без да са регистрирани, и така ще постигнете значителна преднина. Затова се уверете, че профилът е напълно завършен, и редовно го обновявайте с последните нови и оферти, които компанията предлага.

За членовете на LinkedIn страниците на компаниите са чудесна възможност за проучване. Има информация за почти всяка компания, включително с кого е работила или си е партнирала. Можете да следите за най-новите й услуги и продукти, да разберете кого е наела на работа и дори какво правят конкурентите в бранша.

Печеливш ход е да запознаете клиентите си със служителите, които работят за вас, и също да покажете как хората използват вашите продукти. Така ще утвърдите доброто си име и ще изградите доверие с настоящите и бъдещите клиенти.

Друг ключов компонент при създаването на фирмена страница са секциите „общ преглед”, „продукти” и „услуги”. В първата секция ще има описание и информация за компанията, последните й споделени публикации, както и данни за служителите. Можете да споделите и постове от Twitter, където директно можете да се свържете с хората, които ви „следват”. Обновяването на статуса се прави с цел информиране за новости в компанията, промоции и излизане на нови продукти. Това е отлично средство за комуникация, което дава възможност да изпращате съобщения и линкове директно на „последователите” си. Постовете се появяват в секция „общ преглед” (overview) или директно в началната страница на потребителите на LinkedIn, ако те са ваши „последователи”. Могат да ги харесват, споделят или коментират и по този начин едновременно се осъществява контакт, набират се нови последователи, а компанията ви добива все по-голяма популярност в мрежата.

Логично следва да представите продуктите и услугите, които предлагате, в секциите „продукти” и „услуги”. Не е трудно, нали? Когато бъдещи и настоящи клиенти посещават страницата ви, ще могат да видят колко от техните контакти в мрежата са препоръчали продуктите ви, както и да споделят своето лично мнение. Можете да добавите и контактите на мениджъра по продажбите.

Най-големият плюс на страницата на компанията е възможността да предоставите персонализирана информация на аудиторията. Можете да покажете техническите детайли на някой предприемач и отделно данни за приходите и разходите на своя изпълнителния директор.

Изберете подходящ език за фирмения профил в LinkedIn и отговорни администратори. Добре е едините да сте вие, за да имате пълен контрол върху публикуваната информация. От друга страна е хубаво да има по един администратор от различните отдели на компанията – маркетинг, продажби, връзки с обществеността, човешки ресурси, – за да могат ефективно да управляват секциите, за които отговарят.

И не на последно място – осигурете непрекъснат мониторинг на страницата си. Обидното съдържание незабавно трябва да се отстранява. Не е задължително да постъпвате така по отношение на негативните забележки, ако отговорите по подходящ начин. Всяка компания има някакво количество недоволни клиенти и правилното в случая е да поставите въпроса публично. Добрата комуникация не само ще доведе до решаване на проблемите, но и може да утвърди репутацията на фирмата. Признаването на грешките и бързите действия ще докажат, че ви е грижа за вашите клиенти и се стремите да им осигурите перфектно обслужване. 

Подобни статии:

  1. LinkedIn пуска приложение за Windows Phone
  2. 80% от хората НЕ използват Linkedin по предназначение
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване