10/25/12 06:35
(http://vasvalch.com/)

Три готини кампании по български

Не съм ви изненадвала така скоро, нали? Хем ще пиша за български кампании, хем ще са цели три накуп, хем оценката ми е позитивна, а като бонус, става дума за култура.

Шегата настрана, наистина съм приятно изненадана от това, че започват да се случват интересни неща в сферата на културния маркетинг. Ето ви няколко пресни примера за това.

Деян Донков и “Изток-Запад”

Знам, че в издателския бизнес у нас няма много пари, но има и издателства, които се държат така, сякаш имат големи рекламни бюджети. За промотирането на “Затворникът на Рая” от Карлос Руис Сафон издателство “Изток-Запад” са пуснали тийзър видео с любимия ми Деян Донков. С хипнотичен бас актьорът чете пасажи от книгата в една доста мрачна атмосфера, а нещата са изпипани доста добре – като започнем от анимацията на логото в началото, минем през музиката и цялостната визия. Вижте сами:

Инвестбанк и книгите

След като Инвестбанк спечели злато на ФАРА 2012 с идеята за ценните книжа и книгите, заигравките на книжна тематика продължават с ново любопитно ambient изпълнение. Предполагам, че идеята отново е на Saatchi & Saatchi, а полето на действие е софийското метро. Машините на входа са превърнати в класически български произведения, а посланието е “Книгите са банки за идеи, променящи света”. И двете ambient реклами са свързани с инициативата на Инвестбанк за даряване на книги на български учебни заведения.

knigiСнимка: Cheti.ME

Музиката на Америка в софийското метро

Оставаме в метрото, но този път ще слушаме музика. Или, по-точно, музика са слушали случайните минувачи по време на флашмоб на метростанция “Сердика II”. Идеята е реализирана като част от промотирането на третия сезон концерти “Музиката на Америка” от Classic FM. Явно креативното представяне на културата не е “Мисия: Невъзможна” (извинявам се за тъпата игра на думи, не се сдържах).

Със сигурност идеите не са революционни и маркетолозите са виждали сходни изпълнения в някои от сайтовете за реклама. Но пък е похвално, че се отделят пари и се генерират идеи за такива решения!

Публикувана на 10/25/12 06:35 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/NK1CSCyYQ4Y/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване