10/26/12 03:00
(http://socialevo.net/)

iMac е по-красив от всякога!

Има една приказка – любов от пръв поглед! От месец имам бойна задача от шефката си да дебна кога ще излезе MacBook Pro 13″ с Retina Display. И аз какво да правя, шефка ми е, ден след ден преравям нета! И ето че на 23 октомври Apple направиха официалното представяне на iPad mini. Радостната новина за мен беше, че заедно с него показаха и новия MacBook Pro 13″. Но любовта ме покоси, когато погледът ми попадна на новия настолен iMac. Всички мои приятели знаят, че съм маниак на тема Apple, и това е факт. Както е факт и че новият iMac е зашеметяващ.

Превъзходен дизайн, брилянтен дисплей и много по-бърз. Ето това е iMac  в едно изречение. Снабден е с трето поколение Intel четириядрен процесор, мощна графична карта NVIDIA, иновативен нов начин на съхранение на данни, наречен Fusion Drive, превръща iMac в най-тънкия десктоп компютър, създаван от Apple досега.

iMac е по-красив от всякога!

Като цяло идеята да се събере компютър и екран в едно ме докара до възторг, когато за първи път видях такова чудо. Едновременно хитро, красиво и спестяващо пространство. Но когато вчера видях, че тази нова машинка е с дебелина само 5мм, останах безмълвна. И освен това е с 40% по-тих от предишния! LCD екранът, който вече е с 5мм по-тънък, не е затворен зад стъкло. То е премахнато и вместо него се използва технология на пълно ламиниране, за да се спести разстоянието от 2 мм между стъклото и дисплея. Още едно предимство на тази технология е и това, че намалява отразяването на светлината до 75%.  Няма човек, който да може да устои на 21.5- или 27-инчова реалност. IPS технологията ви дава ярка картина с отлични цветове от почти всеки ъгъл, а LED подсветката е виновна за невероятната яркост.

Още едно предимство на тази технология е и това, че намалява отразяването на светлината до 75%.

Нека обърнем малко внимание и на вътрешността. Въпреки че е толкова тънък, iMac може да ви изненада с какви ли не интересни неща. До 60% по-бърза графика, зашеметяващият Thunderbolt, както и изцяло новата технология Fusion Drive.  Снабден е с трето поколение процесори Core i5 и Core i7, работещи съответно на 3.2GHz. и 3.4GHz, и Turbo Boost 2.0 за автоматично увеличаване на скоростта на активните ядра, което може да вдигне Core i7 до 3.9GHz. Това превръща iMac в достатъчно мощна машина за дизайн, музициране, изследвания, работа и, не на последно място, за забавление и игра. NVIDIA доставя до 60% по-добра графична производителност за по-гладка анимация и по-добро реагиране, когато играете 3D игри или обработвате видео или снимки.

А какво е Thunderbolt? Чрез него си осигурявате бързи скорости на трансфер на данни. Включва по два 10-Gbps канала за данни на порт, всеки до два пъти по-бърз, отколкото USB 3, и до 12 пъти по-бърз от FireWire 800. 

Технологията Fusion Drvie е нещо ново. Fusion Drive е комбинация от традиционен хард диск с целия му капацитет на съхранение и високата производителност на флаш паметта. Това е интуитивна система, която може да ви помогне в по-бързо организиране и подреждане на данните на вашия компютър, т.е. често използваните елементи ще се съхраняват в готовност във бързата флаш памет, а рядко използваните елементи – на твърдия диск. 

iMac е по-красив от всякога!

Накратко разполагаме със следното:

21.5″ дисплей с LED подсветка и IPS технология, резолюция 1920 х 1080, с процесори 2.7 и 2.9 GHz Intel Core i5  с възможност за конфигуриране до 3.1 GHz и Intel Core i7. 8 GB памет, 1TB хард диск. NVIDIA GeForce GT 640M/650M. Стандартните портове и изходи, камера и вградени аудио колони.

27″ дисплей с LED подсветка и IPS технология, резолюция 2560 х 1440, с процесори 2.9 и 3.2 GHz Intel Core i5  с възможност за конфигуриране до 3.4 GHz и Intel Core i7. 8 GB памет, 1TB хард диск. NVIDIA GeForce GT 660M/675M. Стандартните портове и изходи, камера и вградени аудио колони.

Операционната система е Mountain Lion. Цените започват от $1299 за 21.5″ и $1799 за 27″. 

В заключение ще кажа, че за пореден път си затвърдих мнението за iMac. Не съм виждала по-красива, изчистена и функционална машина от тази! Фен съм и няма да се опитвам да обяснявам защо Mac-ът е по-добрата машина. Приемете, че той просто си е такъв.

Снимки: apple.com

Подобни статии:

  1. Новият foursquare вече е тук и е по-красив отвсякога!
  2. От любов към ултрабука… /видео/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване