10/26/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Какво казват цветовете за вашата марка

Какво казват цветовете за вашата марка

Един от ключовите елементи, който трябва да се вземе под внимание при формирането на силен бранд, е правилният избор на цвят. Всеки цвят носи различно усещане и създава различни асоциации на вашите клиенти. Но защо е важен правилният му избор? Селекцията на един цвят или комбинация от цветове позволява да се създаде идентичност на марката. Основният момент е, че те ще предизвикват определени емоции и чувства към марката, така че е жизненоважно за развитието на фирмата цветът, който изберете, да представлява вашата идентичност максимално ефективно.

Сред морето от конкурентни продукти именно цветовете правят бранда по-лесно разпознаваем от клиентите. Без добавен цвят по-голямата част от популярните марки не биха съществували във формата, в която ги познаваме днес. Например каква асоциация правите, когато виждате червен цвят? Може би с Coca-Cola? А сега си помислете за шоколадите Milka, в съзнанието ви не излиза ли специфичният лилав нюанс, избран от производителите? А на какъв цвят залагат от известната американска верига кафенета Starbucks? Може би на зеления? Тези компании, както и много други, използват цветовете стратегически в своите лого, уебсайтове и продукти с цел клиентите да идентифицират по-лесно марката.

Подобни статии:

  1. LinkedIn профил за успеха на вашата компания
  2. Вече можете да видите кой се е абонирал за вашата Facebook страница в „Социална сряда“
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване