10/26/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Тайната на доброто здраве в джобен iOS формат

Тайната на доброто здраве в джобен формат

Честна скаутска! Не съм инспектор Гаджет и мисълта да обзаведа мобилния си телефон с хиляда и едно приложения ей така, за всеки случай, хич не ми е по вкуса. На територията на руския сайт Buro247 обаче попаднах на любопитна информация за няколко приложения, които авторите определят като работещи и поръсват с щипка обещаващи суперлативи. 

Въпросните екстри за смартфони грабват и с конкретното си предназначение – да спомагат за по-здравословния начин на живот на своите ползватели. И щом има доволни, нека не се дърпаме от идеята да увеличим бройката на приятните си дни, прекарани в отлично здраве и повишен тонус. Пък и цената от долар-два си струва експеримента.

Палци горе за приложение номер едно – Sleep Cycle Alarm Clock. Една наистина добра джаджа и оказва се, съдейки по коментарите из мрежата, е сполучлива не само откъм замисъл, но и откъм полза. Идеята е следната. На всекиго му се е случвало да спи заръчаните като здравословен сън 7-8 часа и при все това след алармения звън да се надигне разбит. С такова начало денят трудно придобива оптимистичен отенък. Обяснението е просто – алармата е бръмнала, докато сте били в дълбока фаза на съня си. Sleep Cycle Alarm Clock действа като акселерометър, който отчита различната степен на движение на тялото в различните фази на съня. Така в период от 30 минути до фиксирания от вас час на събуждане тази интелигентна аларма избира момента, в който преминавате през най-леката си фаза на сън, за да ви събуди заредени с енергия и готови за нови предизвикателства.

На вашето внимание представям добро хрумване номер две – Lose it! Какво ще кажете за напълно индивидуален план за сбогуване с излишните килограми само на цък разстояние? Целите и сроковете задавате вие, а умното приложение има мисия да ви дари с мечтаната тънка талия. Не с магическа пръчица, разбира се, нито пък с магически iPhone. От вас се иска само малко постоянство. Lose it! следи спазвате ли хранителния си режим и движите ли се достатъчно. Хубавото е, че помага да определите оптималната си калорийна дажба за деня и ви съветва с кои храни е подходящо да я запълните и с кои не е съвсем добра идея.

И ако се чудите как се случва последното, много просто – приложението ви позволява да сканирате различни баркодове с камерата на телефона си. Ползвате се и с привилегията да споделяте с останалите потребители на Lose it! здравословни рецепти, както и да черпите идеи за добро меню от техните предложения.

Подобни статии:

  1. Bold 9900, по-доброто BlackBerry
  2. Готови ли сте? K2Web e три бизнес събития в един общ двудневен формат
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване