10/27/12 07:34
(http://vasvalch.com/)

Какво ми липсва с по-малко време?

notime

В последно време… ами, просто нямам много време. Тенденцията започна още от април и като гледам, няма да се промени скоро, покрай работни ангажименти и допълнителни проекти. Вчера се замислих какво точно най-много ми липсва покрай нямането на време и изскочиха доста неща. А днешният ден е особено подходящ за такъв пост – довечера ще получим един допълнителен час, затова се замислете за какво не ви е стигало време скоро.

  • Слушане на подкасти: едно от много любимите ми неща е слушането на маркетинг подкасти. Да си изслушам новите епизоди на Marketing Over Coffee се беше превърнало в мой незаменим ритуал, но сега основното ми свободно време далеч от компютъра е на път за работа, а там фаворизирам книжките. Наскоро прослушах два-три епизода от любими подкасти и се сетих колко ми липсват.
  • Тренировки: всъщност, липсата на подкасти е директно свързана с липсата на редовни тренировки. Във фитнеса съм изслушала доста презентации и интервюта, а отдавна и не тренирам редовно. В момента се боря с мотивацията и съживяването на старите навици и скоро трябва да възстановя тонуса. Тренировките не уморяват дълготрайно, а дават сила за доста повече работа и увеличават концентрацията. Затова ги препоръчвам горещо, особено в зимния период, когато неумолимо ни наляга летаргия.
  • Гледане на уебинари: случайно попаднах на една покана и се замислих кога за последно съм гледала уебинар. А това е занимание полезно, защото някой не само ти представя данни и идеи на тепсия, но и прави подробен анализ. Случвало ми се е и да се запознавам с лектори на уебинари, а това е още един дългосрочен плюс.
  • Късни разходки: разходките вечер са чуден начин за зареждане на психологически батерии. Могат да се правят самосиндикално, а с правилната компания са идеален завършек на дълъг ден. За беда, пропуснах топлото време на дългите разходки и сега мога да си позволя само едно трамбоване на Витошка, преди да ми изстине нослето. Но и това е нещо.
  • Танци: дойдохме си на думата! Мисля, че това е най-големият ми пропуск в последно време. Суингът ми липсва, докато щракам с пръсти на Дюк Елингтън, а само като чуя Марк Антъни, наум се запътвам към близкото латино студио. Но, уви, само наум. Успокоявам се, че през лятото и без това групите спират, а заведенията за танцуване (в частност за суинг) малко намаляват, та не съм изпуснала много. Но иде зима и нов сезон за танци – на кой му се ходи?
  • Фотография: е, тук основната причина беше свързана с един злополучен воден инцидент на стария ми D60, но забавянето на неговия заместник се дължеше и на липса на вдъхновение. Когато съм заета, ставам разсеяна и започвам да пропускам детайлите. Но пък още утре ще видите колко добре се справи новият D5100 с огромните сгради на Букурещ.

За какво все не ви остава време? Усещате ли липсата му? Тогава просто си направете време – почти винаги има какво от дневната рутина да оставите на заден план.

___
снимка: mike@bensalem

Публикувана на 10/27/12 07:34 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/AnUxINg_Y8s/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване