10/27/12 16:18
(http://ivo.bg/)

Телевизионната прокуратура ни намекна кой е убиецът на Луканов

Когато направиш филм под мотото „кой уби Андрей Луканов” очакванията са той да даде отговор на този въпрос. Оказа се обаче, че целта на ТВ 7, която излъчи в насипно състояние серия от интервюта с лица, свързани със събитията от 1996 г., е съвсем друга…

На пръв поглед съпоставянето на различни гледни точки на близки роднини, приятели, партийни врагове и съратници, следователи и потърпевши по веригата на причината и следствието по казуса с минимум, практически отсъстващ коментар на автора на филма, е супер обективен подход за изясняване на случая. Само че случаят си остана неизяснен, а от авторската позиция остана само едно единствено внушение.

Практически първият и почти последен свързващ интервютата коментар в целия филм на автора Валерия Касиян се вклинява някъде в средата на филма след като повествованието на интервюираните стига до самото убийство на Андрей Луканов на 2 октомври 1996 година. Едва тогава Валерия Касиян маркира важното внушение като последица от убийството, според което премиерът Жан Виденов подава оставка, а Иван Костов идва на власт.

Как не се бяхме сетили за толкова очевидно доказателство!?

За незнаещите и непомнещите, „спестяването” на два месеца от историята до оставката на Виденов и повече от половин година до идването на СДС на власт чрез избори (все пак) е някаква подробност от пейзажа, за да се нагнети изводът кой в крайна сметка е имал интерес да бъде убит Луканов- ако не и направо да го е гръмнал!

Евтино и напълно в духа на сатанизирането, но не на мъртвия Луканов, за чието убийство зрителите не научиха абсолютно нищо ново, а на шаващия все още в политиката Костов, дефилиращ според пропагандата на ГЕРБ този път направо като убиец ( в сянка) на бившия премиер Луканов.

Можем вече да очакваме телевизионният прокурор Бареков да поиска за пореден път от екрана на телевизията прокуратурата да се задейства и след разкритието да арестува най-после убиеца, който нагло се разхожда на свобода, въпреки успешното разследване на ТВ7.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване