10/27/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Уебсайтът: Често допускани грешки

Уебсайтът: Често допускани грешки

Уебсайтът е визитката в търсачката.

Случвало ли ви се е да търсите някакъв продукт, като кликвате последователно на всички резултати от първите две страници в Google? На мен ми се случва често. Невинаги покупката или намирането на търсената информация е успешно, като една от причините за което е масовото неразбиране на функцията на един уебсайт.

Едно от най-честите явления е музика или видеоклип на началната страница. Три са основните причини, които ме карат да клоня повече към графата „НЕ“:

  1. Не изгарям от желание да бъда изненадвана от гърмяща музика.
  2. Губя време в търсене на бутон за спиране на звука.
  3. Дискомфортът от предните две ме кара да затворя уебсайта.

Втора грешка, която онлайн предприемачите често допускат, са така наречените pop-up прозорци. Добър маркетинг похват, но в случай че сайтът не е с конкретна търговска насоченост, тези екстри намаляват функционалността.

Друг генерален недостатък е необмисленото разкрасяване на сайта с реклама. Google AdSense дава възможност за допълнителни приходи, но в пъти повече ще са финансовите постъпления от по-малко, но верни клиенти.

Може би най-колосалната грешка е бъркотията на основната страница, като част от тази бъркотия е предизвикана от съдържание, което няма много общо с тематиката на уебсайта и бизнеса ви изобщо. Често заблуждение е, че колкото повече продукти или новини се сложат на главната страница, толкова повече ще се увеличат продажбите. Истината е, че прекаленият кич и твърде големият избор по-скоро биха изгонили клиента, който вместо да избере продукт, ще остане объркан.

Залагайки на дизайна, често забравена е и графата с контакти. Не е важно само да опоменете e-mail и телефон за връзка, а да се представите като личност, с която клиентите разговарят и при която впоследствие ще се връщат многократно.

Подобни статии:

  1. 6 основни SEO грешки, от които да пазите сайта си
  2. Какво споделяме най-често в социалните мрежи [Инфографика]
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване