10/28/12 19:51
(http://ivo.bg/)

Въпреки Обама в Кремъл пак питат американците защо “бият негрите”

Четвърта година на власт в САЩ е Барак Обама, но в Кремъл още не са „разбрали”. Там все още питат на чист съветски език американците „защо в Америка бият негрите”. В което ще се уверите от следната информация:

Руските власти разкритикуваха изборите в САЩ в доклад от 40 страници, публикуван от Централната избирателна комисия на Руската федерация /ЦИК РФ/.

В доклада се прави сравнителен анализ на избирателните закони в САЩ и Русия и се прави извод, че в американските избори не се спазва тайната на гласуването и те не са преки, съобщиха руски агенции.

От таблиците на ЦИК РФ следва, че изборите в САЩ не са всеобщи, равни, преки и не се спазва тайната на гласуването, отбелязват от руското ведомство по повод предстоящите президентски избори на 6 ноември.

Руската комисия се е заела да оценява избирателното законодателство в Съединените щати след проведените в парламента слушания на тема “Спазването на правата на човека в САЩ”.

ЦИК РФ е била натоварена от парламента да състави таблици, като сравни законите в двете страни. Документът и изпратен до председателя на Думата Сергай Наришкин.

От 29 октомври докладът и таблиците ще бъдат публикувани на официалния сайт на ЦИК в раздела “Актуални теми” и “Ние за тях”.

Шефът на ЦИК РФ Владимир Чуров заяви, че “няма по-лошо организирани избори от американските” и се учуди на факта, че в САЩ “малцинството избира президенти”.В същото време те /САЩ/ се опитват да учат света, как се прави демокрация, заяви Чуров.

Той похвали руската избирателна система, като отбеляза, че Русия е една от най-демократичните държави в Европа с най-либералните закони за свобода на словото и изразяването. Кафене.нет

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване