10/28/12 22:55
(http://nellyo.wordpress.com/)

Европейски идентификатор на законодателството (ELI)

Познаването на съдържанието и прилагането на законодателството на Европейския съюз не може да се придобие единствено от правните източници на ЕС, но и от национални източници, и по-специално от националното законодателство за изпълнение на законодателството на Европейския съюз.

Съществуващите различия между отделните национални правни системи и  разликите между техническите системи, които се използват за съхранение и визуализиране на законодателството чрез съответните уебсайтове,   препятстват оперативната съвместимост между информационните системи на националните и европейските институции.

Използването на единни идентификатори и структурирани метаданни при обозначаването на националното законодателство в официалните и държавните вестници би позволило, ако държавите от ЕС  решат да го възприемат, ефективно, лесно за потребителя и по-бързо търсене и обмен на информация, както и ефикасни механизми на търсене.

В Официален вестник:

Заключения на Съвета за приканване към въвеждането на европейски идентификатор на законодателството (ELI)


Публикувана на 10/28/12 22:55 http://nellyo.wordpress.com/2012/10/29/eli/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване