10/28/12 08:12
(http://ivo.bg/)

Куче ш(ам)пион

Кучето на премиера Бойко Борисов – Лазар стана световен шампион в породата българско овчарско куче. Това е водещата новина за българските медии и макар да е доста естествено българско куче да спечели конкурс за българско куче в самата България ( Пловдив), все пак имаме основание този път да сме напълно радостни от факта, че поне в едно отношение най-после си имаме куче, безспорен национален водач с международно признание.
Но българският скепсис винаги пропълзява между редовете и в този смисъл, и в духа на поговорката „много хубаво не е на хубаво”, си позволявам, без да оспорвам кучешкия триумф на Лазар и неговия стопанин, да задам няколко хапливи въпроса.
Ето, имаме си премиерско куче шампион. Внедрили сме дори негов роднина да души задния двор на ядрения властелин Путин, пък после всички се чудят, откъде Борисов знае със сигурност, че той ще дойде на 9 ноември без това да е потвърдено от Москва. Дано не съм издал държавна тайна с това журналистическо разкритие, което правя в стила на прокурорската телевизия, изявяваща се като един Лазар на каишката на Бойко.
Имаме си и президент, отгледал вълчица- с присъщата му скромност Първанов дори твърди, че е първият човек, опитомил вълк в човешката история.
Станишев оглави направо ПЕС.
Защо, по дявалите, при толкова изявени национални лидери в този кучешки свят, България ( шампион в ЕС по нерешени проблеми с бездомните кучета), е „куче марка” държава, а в очите на сънародниците и на брюкселските писачи на критични доклади за корупцията положението тук е „куче влачи, диря няма”?
Понеже моя милост отглежда само някакви си 5 деца и се комплексира от това прозаично занимание на фона на световния рекорд на Лазар, реших да предложа на Бойко Борисов да започне да селекционира човеци. Като гледам как предано му служат медиите, изглежда вече е родоначалник на порода журналисти, които чупят всички български рекорди по кучешка вярност към властта.
Извинявам се на кервана за този лай, ако случайно съм попречил на нечия дрямка покрай гарантирания кокал в телевизионната или вестникарската колибка.

.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване