10/29/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Нова ера за палатките и къмпингарите

От няколко години прекарвам почивките си на къмпинг. Като дете съм се подвизавала и на палатки. Честно казано, много ми е приятно и ми харесва. Сега използваме каравана, но палатката никога не е излишна, а и често се случва да се появят приятели за една-две нощувки. Тази година бях и на 3-дневен фестивал. Голяма част от хората бяха дошли от цялата страна и преспиваха на къмпинга на фестивала. Ето това също е една добра причина да се сдобиете с една такава прелест като палатката Orange Solar Concept. Това не е първият опит на мобилната компания да създаде еко-енергийна палатка. Orange Solar Tent е изпитана в Глостънбъри през 2003 г. Последните няколко години изследванията показват, че втъкаването на специални соларни нишки в текстила за изработка на палатки би довело до нови революционни начини за улавяне на слънчевата енергия и използването й.

Нова ера за палатките и къмпингарите

Палатката Orange Solar Concept използва три подвижни платки, които са гъвкави и лесно се придвижват по тялото на палатката. Идеята е да се удължи максимално времето за събиране на слънчева светлина. Системата Glo ще е от полза на всеки къмпингар, особено по време на фестивал. Това е система за откриване на вашата палатка. Чрез SMS или технология за радиочестотна идентификация палатката ви ще започне да свети и така ще можете да я откриете от разстояние, дори и в тъмното.

Чрез SMS или технология за радиочестотна идентификация палатката ви ще започне да свети и така ще можете да я откриете от разстояние, дори и в тъмното.

В основата на концепцията на тази палатка е безжичният контролен хъб и гъвкав LCD сензорен дисплей, който показва енергията, която е произведена и консумирана. До контролния център е поставена торбичка, в която можете да зареждате своите устройства.

Още една добра новина е и това, че в тази палатка никога няма да ви бъде студено. Тя притежава вътрешна нагревателна система, която се контролира отново от централния хъб и е вградена в пода на палатката. Подовото отопление се задейства автоматично, когато вътрешната температура падне под зададеното ниво.

Този прекрасен проект ще претърпи още развитие, но стискам палци догодина да е вече реалност, защото мен отново ме чака фестивал.

Снимки: newsroom.orange.co.uk

Подобни статии:

  1. Maxthon: нова алтернатива на Safari за iPhone
  2. Намери нови приятели наоколо с Facebook – нова функционалност
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване