10/30/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Microsoft представиха Windows Phone 8

Microsoft представиха Windows Phone 8

Днес очаквахме две събития с нетърпение – от гигантите Google и Microsoft. Лошото време над източната част на САЩ принуди Google да отложат своето събитие в Ню Йорк. Но ураганът Sandy не попречи на Microsoft да представят в Сан Франциско своята нова мобилна платформа Windows Phone 8.

Броени часове преди официалната премиера на Windows Phone 8 в магазина за приложения за Windows 8 (Windows Store) се появи специална програма за връзка на новата мобилна операционна система Windows Phone 8. Очаква се производителите на мобилни телефони да се възползват от разширените възможности на Windows Phone 8, като пуснат специално разработени за тази операционна система телефони. Такива са Nokia Lumia 920, НТС 8X и Samsung ATIV S, които ще се появят още следващата седмица.

На премиерата бяха представени възможностите на Windows Phone 8. Онлайн магазинът на Windows Phone 8, наречен Marketplace, вече разполага с избор от над 120 000 приложения. Windows Phone 8 платформата има многобройни подобрения в сравнение с предишната версия – Windows Phone 7.5 Mango, – както и доста чисто нови функции, които я доближават до най-големите й конкуренти – Google Play и App Store.

Активните приложенията ще са видими дори и при заключен екран, като информацията ще се обновява непрекъснато и на живо. Партньорството с Facebook е довело до нещо интересно. Facebook приложението е дълбоко интегрирано в системата Windows Phone 8 и ще може да се показва в реално време, дори и при заключен екран.

Партньорството с Facebook е довело до нещо интересно.

Подобрена е и новата версия на Skype за Windows 8. Ще можете да ползвате Skype по всяко време, дори и когато е заключен вашият екран. Помислено е и за почитателите на игри. Най-популярните игри за мобилни телефони ще са достъпни и за Windows Phone 8. Сред тях са Temple Run, Jetpack Joyride, Angry Birds Star Wars, Angry Birds Space, Draw Something, Words with Friends, Urban Spoon, Fairway Solitaire, Asphalt 7: Heat, Living Social, Cut the Rope, Where’s My Water и Where’s My Perry. 

Подобрена е и новата версия на Skype за Windows 8.

Помислено е и за разработчиците на приложения за Windows Phone 8. От утре SDK е безплатно и достъпно за всички желаещи.

Подобни статии:

  1. В кои държави ще се предлага Windows Phone 8
  2. Nokia обмисля да съди HTC заради Windows Phone 8X
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване