10/30/12 09:27
(http://www.bivol.bg/)

Активист на "България на гражданите" доставил за бедните кафе и захар на двойни цени и боб с червеи

GeorgiTzankov-214x300

Георги Цанков - снимка личен сайт

Фирмата "Фантастика 95 - Георги Цанков", която e доставила храни за бедни на завишени цени и боб с червеи е на общинския съветник от община Родопи Георги Цанков, който отскоро е шеф на местната структура на "България на гражданите".

Доставките на кафе Инка по 19,43 лв и захар по 1,92 лв бяха описани в разследване на сайта Offnews.bg. Проверка в търговската мрежа показва, че кафе Инка може да се намери по 9 лв. за килограм, а захарта от борсата е по 0,73 лв за килограм.

Вчера гръмна и друг скандал с доставките на храни за 308 хиляди бедни по европейска програма "Благотворителност", управлявана от Държавен фонд “Земеделие” (ДФЗ). Българската агенция по безопасност на храните откри в Плевен и Добрич 50 тона развален зрял фасул с "видими мъртви паразити". Поръчката за доставка на фасул също е спечелена от "Фантастика 95 - Георги Цанков". Договорът на стойност 5927200 лв. е от 12.07.2012 за „Доставка на фасул зрял - I-во качество до складовете на Български червен кръст за разпределение на лица в неравностойно положение

Само преди няколко дни Цанков беше избран на разширено заседание на Националния съвет на Движение България на гражданите за общински ръководител на структурата в Община Родопи.

От пресофиса на движението уточниха за Биволъ, че са научили за доставките на кафе и захар на завишени цени след като Цанков е бил избран. Движението ще изчака проверката на компетентните органи преди да вземе становище, но иска казусът да бъде разрешен възможно най-бързо, "за да не останат никакви съмнения относно представителите на "Движение България на гражданите", както по места, а така също и на ръководно ниво".

Биволъ опита безуспешно да се свърже с Цанков на телефона за контакт предоставен в неговия сайта·и чрез профила му във Facebook, който обаче не е активен от създаването му.

Кой е Георги Цанков?

Бизнесменът Георги Цанков няколко пъти е обявяван за най-големият бенефициент по средства от европрограми на Държавен фонд "Земеделие" - пише в личната му страница.

Цанков има участие в няколко фирми и редовно печели обществени поръчки за доставки на големи количества храни за държавни учреждения: затвори, детски градини и др. показа проверка на Биволъ в сайта на Агенцията за обществени поръчки. Сред клиентите му е и Народното събрание, за което Цанков е доставял напитки през 2010-11 г.

Фирмата ФАНТАСТИКА 95 - ГЕОРГИ ЦАНКОВ съществува от 1995 г., като първоначално е имала предмет на дейност търговия на дребно с текстил.

Освен това Цанков е бивш гребец, дългогодишен национален състезател по кану-каяк. "За себе си казва, че не е светец, има своите грехове, но няма нищо в живота си, от което да се срамува" - пише още в неговия сайт.

В една от фирмите си М ЕНД ДЖИ ТРЕЙД КЪМПАНИ, Цанков е съдружник с пловдивския бизнесмен  Малин Марчев, чийто мерцедес беше взривен миналото лято.

Публикувана на 10/30/12 09:27 http://www.bivol.bg/cankov-bob.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване