10/30/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Един разговор с Василена Вълчанова за Ratio, социалните мрежи и феновете… на науката [Podcast]

Един разговор с Василена Вълчанова за Ratio, социалните мрежи и феновете… на науката

Кога ви идват най-добрите идеи? Онези, които не ви оставят на мира, докато не ги реализирате? Оказва се, че най-подходящите условия са приятелите и бирата. Поне така ни разказа Василена Вълчанова, докато си говорихме на по капучино. Заедно с един друг ентусиаст и фен на приложната наука, Любомир Бабуров, те решиха да организират научен форум и да поканят известни и интересни лектори, които да се опитат да предадат своята страст към науката, като разкажат за паранормалните явления, за извънземните, за Хигс бозона и др. От техните усилия и подкрепата на приятели и блогъри се роди Ratio – едно събитие, което се проведе на 29 септември, привлече много привърженици за кратко време и получи много позитивни отзиви.

С Томи поканихме Васи на разговор за Ratio, за подхода при организирането и маркетирането на форума, за търсената аудитория и избора на канали за комуникация. Нейните идеи, ценни наблюдения и съвети можете да чуете в нашия последен Podcast. Говорим си за това как да достигнеш до правилната аудитория и да й задържиш вниманието. Тя реши да сподели малко статистика, за да онагледи примера. Резултатите показват, че с малка базова аудитория се достигат много хора. В определен период, видим на графиката по-долу, форумът Ratio е имал към 200 фена във Facebook, а публикациите в страницата достигат до 10 000 само на база активността на феновете.

В определен период, видим на графиката по-долу, форумът Ratio е имал към 200 фена във Facebook, а публикациите им достигат до 10 000 само на база активността на феновете.

Добрата новина е, че след събитието организаторите запазват сходна активност на феновете, а съответно и висок reach. В началото на периода феновете са около 1000 до сегашното 1200, а с тяхна помощ те достигат Reach от 15 000.

В началото на периода феновете са около 1000 до сегашното 1200, а с тяхна помощ те достигат Reach от 15 000.

Ratio беше наистина интересно събитие, на което не можах да присъствам за съжаление, но се радвам на успеха, който Васи, Любо и приятели постигнаха. Факт е, че макар и с малка аудитория можеш да достигнеш до много хора. Важното е първоначално да си привлякъл точните хора, да си успял да ги ангажираш и спечелиш. Затова и, както казва Васи, много по-важно е да гледаме Reach-a, отколкото броя Like-ове.

Блогът на Васи, Васи ли?!, е на http://vasvalch.com. Повече за Ratio можете да прочетете на http://ratio.bg. И се гответе за Ratio 2.0! Вижте и как можете да се абонирате за нашите Podcast-ове в банера под публикациите в блога.  

Подобни статии:

  1. Facebook феновете – изкуствен или естествен растеж?
  2. Какво е твоето влияние в социалните мрежи
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване