10/30/12 12:16
(http://socialevo.net/)

Как да акцентирате върху таб с кампания във Facebook

Как да акцентирате върху таб с кампания във Facebook

Чудили ли сте се как да акцентирате върху дадена кампания във Facebook?

В търсене на по-атрактивен начин за популяризиране на своята кампания във Facebook много от агенциите, предлагащи изграждането на кампании в социалните мрежи, откриват методи да направят съдържанието на страниците по-лесно забележимо.

Наблюдавайки статистиките в Socialbakers за резултатите на някои от най-успешните и бързо развиващи се страници, решихме да анализираме ключовите елементи на всяка Facebook кампания и да намерим начин да я направим още по-успешна. Безспорно всяка кампания се нуждае от атрактивно послание, отличен механизъм и страхотни награди. Но как да направите така, че тя да се откроява сред всички статични картинки на табове във Facebook страниците?

Тайната се крие именно в „статичен“. Почти всички изображения на табове във Facebook са статични и начинът, по който един таб се откроява от останалите в заглавната страница, е посредством по-атрактивно и по-контрастно изображение.

Разбира се, това вече е минало, тъй като освен статични изображения във Facebook се появиха и табове с динамични такива. Използвайки атрактивна анимация, много от кампаниите станаха по-лесно разпознаваеми и привличат вниманието на по-голяма част от аудиторията на социалната мрежа. Съпоставяйки две изключително успешни рекламни кампании, едната от която с анимиран таб, наблюдаваме, че тази с анимация е 45% по-бързо разпространена сред аудиторията, отколкото тази със статично изображение. Това ни кара да заключим, че анимираните картинки на табове и приложения са един изключителен начин, чрез който да акцентирате върху активните си промоции и да направите съдържанието на страницата още по-забележимо. Създаването им е лесно и достъпно, а резултатите са ненадминати.

Ще се радваме да ни споделите своите коментари за това как подобен похват би променил обратната връзка от потребителите на вашата страница. Ако искате да разберете повече за анимираните табове, можете да ни намерите на www.facebook.com/ilyancom.

Подобни статии:

  1. Чекиранията във foursquare вече с място върху картата на Facebook
  2. Nissan и TBWA с пример за онлайн кампания
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване