10/31/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Google пуска средство за информиране на гласуващите

Google пуска средство за информиране на гласуващите

Най-голямата търсачка в света Google пуска “Voter information tool” за предстоящите президентски избори в САЩ, които ще се проведат на 6-и ноември. На сайта потребителите могат да намерят информация за най-близкия пункт, в който могат да отидат да гласуват според района на разпределение. Могат да бъдат намерени правилата и изискванията за гласуване. В допълнение има и информация за всеки един от кандидатите, както и линкове към официалните им интернет страници и профили в социалните медии. Системата е преработена версия на сайта, който Google пусна на изборите през 2008, и е изключително лесна за употреба.

Избори 2012Междувременно покрай президентските избори постовете на политическата тематика в Twitter и Facebook непрекъснато се увеличават. Тенденцията се повтаря през последните години, отбелязва open-site.org. Но потребителите не са единствените, използващи социалните мрежи за мнения и коментари. Доста интересна информация ни разкрива инфографиката по-долу.

Оказва се, че 9 от 10 сенатори имат профил в Twitter.  Мнозина подкрепят тезата, че скоро тези платформи ще предсказват с голяма точност резултатите от изборите. Основание за това е фактът, че в надпреварата за сенатори кандидатът с повече Facebook приятели от останалите печели в 81% от случаите. Какво още? На изборите през 2010-а един имейл, изпратен до 60 милиона абонати във Facebook, предизвиква още 340 000 души да гласуват.

В Twitter:

  • През 2008 в деня на изборите има 1.8 млн поста.
  • През 2012 1.8 млн е броят на постовете на всеки 6 минути.
  • По време на 39-минутната реч на Барак Обама през 2012 има 4 милиона tweet-a!
  • По време на речта на Мишел Обама те са 28 003 в минута.
  • По време на речта на Мит Ромни – 14 289 в минута.
  • По време на първия президентски дебат през 2012 има над 250 000 tweet-a, споменаващи името на Голямото Пиле от „Улица Сезам”. (Мит Ромни казва, че го харесва.)

 

И още малко статистика. На изборите през 2008 година 5.4 милиона души за публикували на профила си символа „Аз гласувах“. През 2012-а те са 12 милиона!

По отношение на жителите на Америка също има интересна информация:

  • 4 от 10 души казват, че ще използват социалните медии, за да решат за кого да гласуват.
  • 4 от 5 души се информират за изборите от интернет.
  • 40% от хората на възраст 18–29 години публикуват мнения, свързани с изборите на стената си, 14% са блокирали приятели, чиито постове са на политическа тематика.

 

Ето я и цялата инфографика:

Ето я и цялата инфографика

Източник: Open Site

Подобни статии:

  1. Google+ с 43% ръст през юни, достига 31,9 млн. уникални посетители в САЩ
  2. Google пуска „Do-Not-Track“ бутон
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване