10/31/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Днес е важен ден за Facebook

Днес е важен ден за Facebook

New York Stock Exchange и  NASDAQ ще отворят утре, след като два дни не работиха поради урагана Санди. За служителите на Facebook това ще е доста важен ден. За пръв път те ще имат право да продадат своя дял от компанията. Сигурно си спомняте, че Facebook излезе на борсата през месец май. Е, още 234 милиона дяла от Facebook ще бъдат „отключени“ за продажба от днес.

От стартирането на тази кампания през месец май цената на дяловете падна много. В началото цената бе 38 долара за акция, а през септември достигна до 17.55. Голяма част от служителите на Facebook, които притежават акции, негодуват от факта, че са загубили огромни суми пари от падането на цената на акциите. Вероятно много от тях са искали да продадат дяловете си на пиковата цена.

Големият въпрос е колко бързо служителите на Facebook ще тръгнат да продават. Ако те „наводнят“ пазара с милиони акции, това може да изпрати сигнали за инвеститорите, че дори самите Facebook служители не са уверени в бъдещето на компанията си. Това на свой ред може да има силно отрицателно въздействие върху цената на акциите на компанията. Да видим какво ще стане.

Снимка: Socialevo

Подобни статии:

  1. Facebook ще направи извънредно съобщение днес в New York
  2. По-големи снимки в новинарския поток на Facebook от днес
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване