11/02/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Facebook тестват възможност феновете да получават известия от страници

Facebook тестват възможност феновете да получават известия от страници

Експериментите на Facebook не спират. Новото, което забелязахме, е промяна във възможността за получаване на известия от Facebook страници. Новото е, че Facebook потребителите могат сами да изберат да получават постовете, които се публикуват от дадена Facebook страница. За това съобщават от InsideFacebook, които са го забелязали първи. Те са получили и официално потвърждение от Facebook:

Ние в момента пускаме постепенно възможността хората да получават известия от определени страници, приятели или публични фигури, с които те са свързани. Тази възможност ще помогне на хората да поддържат контакти и следят хората и нещата, от които се интересуват най-много.

Това е удобно решение за фенове, които не искат да пропускат публикациите на дадена страница. Досега не всички публикувани неща на Facebook страница, която следваме, бяха видими в нашия новинарски поток. Facebook си има своя алгоритъм, който преценява кое и кога да бъде видимо за вас. Проблемът е, че много от интересните неща, които бихте искали да видите, не са видими и могат лесно да бъдат пропуснати. 

За  възможността да се избере от менюто „Get Notifications“ съобщиха първи InsideFacebook, но да не забравяме, че това са тестове, които Facebook все още провеждат. Още не е много сигурно как точно ще изглеждат нещата. В потвърждение на това ето какво тестват при нас от Facebook. Когато отидете на Facebook страницата на SocialEvo.net и задържите мишката над бутона „Like“, се отваря падащо меню, което е съвсем различно от показаното при колегите от InsideFacebook. При мен освен „Lists“, към които мога да добавя дадена страница, съществува и възможността да следя публикациите на страницата в своя Newsfeed, като избера директно „Show in News Feed“:

При мен освен "Lists", към които мога да добавя дадена страница, съществува и възможността да следя публикациите на страницата в своя Newsfeed, като избера директно "Show in News Feed"

Явно Facebook експериментират с възможностите да следите отделни страници. Много потребители в последно време прибягват до простия трик да се абонират чрез бутона „Subscribe“ за дадена страница, която им е интересна, и да я поставят в своите “ Interest Lists“. Това им позволява да следят публикациите, които обикновено не са видими в техния News Feed поради алгоритъма на Facebook. Как е при вас? Забелязвате ли нещо ново и интересно? Споделете с нас.

Подобни статии:

  1. Facebook тестват Promoted Posts за лични профили в САЩ. Вие бихте ли плащали?
  2. Админите на Facebook страници могат вече да сменят vanity URL
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване