11/03/12 09:56
(http://www.azcheta.com/)

Сафон - героят на октомври

През изминалия месец в нашата книжарница имаше само една доминанта и това беше испанският магьосник на словото Карлос Руис Сафон. Един от най-популярните европейски автори събира все повече и повече фенове у нас и сме горди, че ревютата на нашите сътрудници запалват нови и нови читатели да се срещнат с изключителната му литературна вселена.

Класацията ни за октомври се получи прелюбопитно – възможността за предварителна поръчка на третата част от планирата тетралогия - “Затворникът на Рая” - й осигури стабилен начален старт, но и през целия месец тя просто нямаше спирка. Същевременно втората позиция бе солидноокупирана от уникалната ни промоция за цялата барселонска трилогия на Сафон с намаление – доста хора пожелаха да се запознаят с поредицата в неговата цялост и дори получихме първите очаквани положителни отзиви.

На трето място се вмъкна августовският ни победител - “За любовта и други демони” на Габриел Гарсия Маркес, още един невероятен властник на перото. Непосредстено след него сравен брой поръчки се наредиха новият полиграфичен шедьовър на “Артлайн” - “Левиатан” на Скот Уестърфийлд и... отново Карлос Руис Сафон с втората си част от тетралогията - “Играта на ангела”. Е, нямаше отърване от него този месец и това си е.

Вече сме ноември и нещата стават трескави – цял куп страхотни нови книги се задават нахоризонта, а нейде там се мержелеят както Панаирът на книгата, така и празниците, които се надяваме да бъдат от книжни по-книжни. Светът няма да свърши, великолепните книги - също :)

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване