11/03/12 11:00
(http://socialevo.net/)

Топ 50 на посещаваните сайтове в интернет

 

Борбата между конкурентите в интернет територията е също толкова изявена и безмилостна, колкото и в офлайн пространството. Миналата седмица ComScore, Inc представиха резултатите от проведеното през септември изследване, целящо да покаже лидерите във виртуалното съревнование. Проучването е проведено чрез интернет услугата ComScore Media Metrix, която споделя данни за онлайн използването на медиите.

Резултатите показват, че лидерското място в онлайн войната между сайтовете е заето от гиганта Google, който за трети  пореден път оглавява класацията с близо 187 милиона посетители. На втора позиция се нареждат сайтовете на Microsoft с 167 милиона потребители, които бележат спад с около 3 милиона посетители в сравнение с предходния месец. Следвани са от Yahoo, чиито посетители са 164 милиона. Гигантът в социалните мрежи Facebook заема четвъртото място в класацията с 150 милиона потребители.

Резултатите показват, че лидерското място в онлайн войната между сайтовете е заето от гиганта Google, който за трети  пореден път оглавява класацията с близо 187 милиона посетители.

Другите конкурентни на Facebook социални медии, които са включени в списъка на топ 50 лидери в уеб пространството, са LinkedIn с близо 40 милиона посетители и 26-то място в класацията, Twitter с 26.2 милиона и заета 44 позиция и Myspace с 26.0 милиона посетители и заето 47 място.

За пръв път в класацията е включена социалната мрежа Pinterest, която успя да увеличи посетителите си с малко над 25 милиона и по този начин зае крайната позиция в лидерския списък. Дебютът на Pinterest не е изненадващ, след като основателите на сайта направиха регистрацията отворена за всички желаещи, без да се изисква допълнителна покана. Така социалната мрежа отбеляза драстичен растеж в рамките на една година. Скорошно изследване на американската агенция Pew Research Center & American Life Project показа, че 12% от всички интернет потребители ползват услугите на Pinterest, като от тях по-висок дял заемат представителките на женския пол.

Подобни статии:

  1. Най-посещаваните мобилни сайтове за 2011 г.
  2. Най-посещаваните социални медии за 2012 г.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване