11/06/12 19:32
(http://greentech-bg.net/)

Безжично светодиодно осветление от Филипс

Philips показа първата в света безжична персонална светодиодна система за осветление, която може да се закупи директно чрез магазините на Apple. Комплектът на Philips съдържа три светодиодни крушки, които могат да се монтират във всяка стандартна фасунка и модул за връзка със съществуващите безжични рутери.

Клиентите ще могат да контролират осветлението чрез всеки iOS или Android смартфон, след като си свалят съответното софтуерно приложение, което им позволява да персонализират цвета и интензитета на светлината, както и да задават режим на работа.

“Системата hue на Philips задава нови правила на играта. Точно както с телевизорите и телефоните, и с осветлението вече ще имаме напълно различен стил на използване – казва Bruno Biasiotta, CEO на Philips Lighting North America – Във Philips продължаваме да предефинираме изкуството на възможното и да изместваме границите, не само като предлагаме невероятно качество на осветлението, но и чрез неговото дигитализиране даваме възможност за интегрирането му по един нов начин за подобряване качеството на живота.“

С помощта на Philips hue никога повече няма да се чудите каква крушка да си купите, тъй като тя предлага от бяло до топло жълто, като в белия спектър предлага същия цвят като на лампите с нажежаема жичка. Освен това имате на разположение 16 милиона цвята по избор; може да настроите системата за деликатно събуждане или за спокойно заспиване вечер; от едно електронно устройство могат да бъдат контролирани индивидуално до 50 hue-лампи; пестите енергия, тъй като консумацията е едва 8,5 вата на лампа.

Другата новина, свързана със светодиодното осветление, са положителните отзиви от изследване сред представители на 100 американски града, които използват светодиодно улично осветление. 95% от анкетираните са изразили удовлетворение от неговото използване. Спестяванията са средно 60% от разходите за енергия и поддръжка, и дори повече, когато се използват сензори за включване при движение. Без съмнение икономичността има принос за положителните отзиви.

45% от светодиодните улични осветителни системи в тези градове са инсталирани по проекти на Американския фонд за възстановяване и развитие, чието финансиране обаче е към края си. Добрата новина е, че светодиодното осветление вече се приближава като цена до традиционното, като се очаква да бъде конкурентоспособно в рамките на следващите няколко години.

По материали от: cleantechnica

Публикувана на 11/06/12 19:32 //feedproxy.google.com/~r/Greentech-bg/~3/mu7FTaL5NUI/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване