11/08/12 03:00
(http://socialevo.net/)

„Four more years“, или най-ретутитваният туит за всички времена

Най-ретутитваният туит за всички времена

След като вече целият свят знае, че Барак Обама ще бъде президент на САЩ за още 4 години, е време всички да започнат да правят равносметки. Едни ще се опитат да анализират политическата стратегия на щаба, други ще разгледат маркетинг подходите, а трети ще обърнат внимание на приложените психологически похвати. За онлайн маркетинг специалистите обаче ще бъде интересно, че профилът на Барак Обама в Twitter успя да счупи рекорда за най-ретуитвано послание. 

След като резултатите от изборите станаха ясни, профилът на Барак Обама в микроблогинг платформата пусна следния туит:

Само за броени часове посланието се превърна в най-ретуитваното в Twitter за всички времена. Към момента на писане на статията броят на споделянията в Twitter е близо 693 327, а харесванията – над 230 000. До този момент рекордът се държеше от поп-звездата Джъстин Бийбър с 223 376 ретуита, но лидерът вече е Барак Обама.

Двамата кандидати успяха да направят истински фурор в социалните мрежи. Барак Обама събра във Facebook над 32 милиона фена, а неговият опонент Мит Ромни – 12 милиона. През последните два месеца наблюдавахме как Мит Ромни печели дигиталната битка, но като че ли времето не му стигна дори да се доближи до Барак Обама. Причината за това най-вероятно бе сухата стратегия, която бе избрал щабът на Ромни. Докато екипът на Обама заливаше Facebook със сладки снимки на семейството на новия президент, този на опонента му публикуваше послания, подканящи единствено към набиране на нови фенове. Този подход определено не се бе харесал на онлайн обществото и те го игнорираха.

Последните изследвания, проведени около президенстките избори, ясно показаха, че огромна част от гласоподавателите в САЩ се влияят основно от мнението на обществото, а то е най-вече в интернет. Ако Барак Обама е спечелил битката там, той до голяма степен е спечелил и тази в реалния свят. Тази инфографика на Socialbakers онагледява приятно статистиката от кандидат-президенстката кампания.

Инфографика избори USA 2012

Снимка: Barack Obama Twitter Profile

Подобни статии:

  1. Twitter се превърна в новата валута на САЩ
  2. Обръщението „State of the Union“ и реакциите в Twitter тази година
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване