11/08/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Google повлия на 1.1% от резултатите с Panda Update 21

Google повлия на 1.1% от резултатите с Panda Update 21

Само преди броени часове профилът на Google пусна официално съобщение в Twitter, че след пуснатия в действие ъпдейт Panda 21 около 1.1% от търсенията в SERPs са се повлияли. Според SEO специалистите става въпрос за 1.1% търсения на английски език и 0.4%, касаещи цялото глобално търсене. Както знаем, Panda Update се прави от Google с цел показване на по-релевантни резултати за потребителите, както и срещу спамърски сайтове.

Повечето специалисти, занимаващи се с оптимизиране на уебсайтове (SEO), споделят, че трафикът им, основно от САЩ, се е повлиял положително, докато други са на мнение, че техните сайтове главоломно са се сринали в SERPs. Знаем, че Panda Update алгоритъмът взема под внимание не само полезното съдържание, което се намира в даден онлайн източник, но също така данни за потреблението като време, прекарано на сайта (time on site), процент на излизания (bounce rate), CTR от SERPs и пр. Разбира се, като най-важно си остава качеството на съдържанието и неговата релевантност по ключови думи и фрази.

Първият Panda Update бе пуснат на 24-и февруари 2011 г., като той повлия цели 11.8% от търсенията, но единствено тези на английски език в САЩ. За съжаление информацията върху това какво се случва след пускането на ъпдейта е много оскъдна. Знаем само, че Panda Update започва да влияе все повече на глобалните търсения на всички езици. Ето и малко повечко светлина върху това какво представлява на практика Google Panda Update благодарение на Ранд Фишкин от SEOmoz.

http://www.youtube.com/watch?v=y-ikbTn77LU

Снимка: Free Drawings

Подобни статии:

  1. Мнение за промените, наложени от Google Panda
  2. Има ли печеливши и губещи от новия Google update?
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване