11/08/12 09:00
(http://socialevo.net/)

Запознайте се с Duxter – социалната мрежа за геймъри

По думите на нейния основател и изпълнителен директор Адам Лейб новата социална платформа ще представлява нещо средно между Facebook и LinkedIn, но на практика няма да бъде свързана с тях.

Докато в обществото все още се обсъжда темата „ за” или „против” присъствието на социалните мрежи в интернет,  дали те се възприемат като напаст, или по-скоро като необходимост, техният брой се увеличава, а нишите постепенно се заемат. Известно ни е, че в онлайн пространството вече съществуват социални мрежи за фотографи, любители на модата, професионалисти в определени области или просто хейтъри. Отскоро обаче в интернет стартира една нова социална мрежа, която е насочена към любителите на масивните мултиплеър игри, наречена Duxter. По думите на нейния основател и изпълнителен директор Адам Лейб новата социална платформа ще представлява нещо средно между Facebook и LinkedIn, но на практика няма да бъде свързана с тях. Идеята на проекта е да се създаде социална мрежа, която да задоволи всички нужди на любителите на виртуалните игри, но това, с което Duxter се отличава от другите социални медии, фокусирани върху гейминг преживяването, е, че тя акцентира и върху социалните взаимоотношения, комуникацията и социализирането между потребителите.  

http://www.youtube.com/watch?v=N5z8D4gZBbw

Социалната платформа всъщност стартира в бета версия още през миналата година, но официално от тази седмица е достъпна за всички потребители. Лейб коментира, че платформата не е изцяло завършена и тепърва се работи по нейното запълване с нови функции и приложения. До този момент, подобно на други социални мрежи, потребителите на Duxter разполагат с функциите емисия новини и известия, които ще им представят най-новото от света на виртуалните игри, освен това ще могат да добавят свои приятели, както и да редактират профилите си. Интересното при Duxter са специфичните гейм услуги, които предлага – куестове, които мотивират посетителите на сайта да изпробват нови игри, да гледат трейлъри на новите виртуални забавления или пък да подобрят стария си постигнат рекорд в някоя игра. Със събраните точки потребителите дори могат да печелят награди, известни като Duckets, които не са нещо виртуално, а с тях могат реално да си закупят нови игри, аксесоари и други стоки. Целта на наградите е да мотивират геймърите да играят повече, да се движат нагоре до следващото ниво.

До кое ниво ще стигне обаче Duxter в конкурентната игра с останалите социални мрежи ще продължим да следим. 

Подобни статии:

  1. YouFace – социалната мрежа на Узбекистан
  2. Социалната мрежа Littlemonsters на Lady Gaga е отворена за всички
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване