11/08/12 03:01
(http://socialevo.net/)

Най-успешните Facebook постове за лято 2012 по Socialbakers

Най-успешните Facebook постове за лято 2012 по Socialbakers

Лятото ни изглежда отдавна отминало и все по-рядко се сещаме за него… Може би заради това впечатление ни направи една класация за най-харесваните снимки, публикувани на фен страници през изминалото лято. От опит знаем, че качеството на графичната част е много важно за ефективността на поста. За да предизвикаме реакция от страна на феновете обаче, не е достатъчно само наличието на релевантна визуализация. Тя трябва да е правилно насочена и умело обвързана с бранда, за да осигури постигането на целите ни.

Според Socialbakers това са Топ 5 на най-харесваните изображения във Facebook за периода юни – август 2012 г. Взема се предвид т.нар. engagement rate, който представлява съотношението на сумата от Like-овете, коментарите и споделянията на даден пост към общия брой фенове на страницата в този момент.

 

1. Babes In Arms

Компанията, произвеждаща „носачки за бебета”, е на мнение, че бебетата трябва да са близо до сърцата на своите родители, за да  се създаде по-силна интимна връзка и любов.

Компанията, произвеждаща „носачки за бебета”, е на мнение, че бебетата трябва да са близо до сърцата на своите родители, за да се създаде по-силна интимна връзка и любов. С цел да подкрепят инициативата Red Nose Day от „Babes In Arms” се обръщат с молба към своите фенове да харесат снимката. Целта е да се съберат 25 000 харесвания, за да се отпразнува 25-ата годишнина на организацията. Ключовото тук е връзката между бранда и инициативата, която подкрепя. Когато имаме налице популярна компания, която се асоциира с грижата си за децата, и НПО с мисия да спасява възможно най-много детски животи, резултатите не закъсняват. Снимката е харесана от над 40 хиляди души и постига engagement rate от 637.24%.

 

 

2. Мuffin Break

Страница с малко над 100 000 фена да генерира повече от милион харесвания на снимка?Страница с малко над 100 000 фена да генерира повече от милион харесвания на снимка? Да, това е възможно, ако страницата е на известна кафетерия, а визуализацията е на игрословица – любимо занимание по време на почивката, когато обичаме да отпиваме от чашата топло кафе. Muffin Break постигат engagement rate от 227.48%!

 

 

 

 

3. Naturkompaniet

Ако сте шведска фирма за планинарска екипировка с дълга история, интересен начин да ангажирате феновете си е да ги върнете към миналото.Ако сте шведска фирма за планинарска екипировка с дълга история, интересен начин да ангажирате феновете си е да ги върнете към миналото. Звучи странно, но това са направили от „Naturkompaniet”, като в поста са искали феновете да харесат снимката, ако все още се качват в планината с толкова стара раница. Резултатът – 24 500 сантиментални харесвания и еngagаment rate от 201.37%.

 

 

 

 

 

4. Nixon Poland

От полската фен страница на Nixon решават да изненадат младите си фенове за деня на детето с миниигра с награди.От полската фен страница на Nixon решават да изненадат младите си фенове за деня на детето с миниигра с награди. Условието е да харесат снимката, да я споделят на стената си, да я коментират и в края на деня ще бъдат изтеглени печелившите. Всичко върви идеално и постът е със 186.37% еngagement rate, но за съжаление в този формат играта е против правилата на Facebook, като открито подканва потребителите да използват добре познатите Like, Comment и Share.

 

 

 

 

5. 1 Utama Shopping Centre

Да се възползваме от успехите на служителите си! Точно това са направили администраторите на фен страницата на малайзийския мол 1 Utama.Да се възползваме от успехите на служителите си! Точно това са направили администраторите на фен страницата на малайзийския мол 1 Utama. Те публикуват снимка от залавянето на откраднат от паркинга на мола автомобил. Охранителите на търговския център забелязали съмнителна кола. Когато се опитали да я проверят, станали част от преследване, завършило със задържане на нарушителите и предаването им на полицейските власти. Комбинацията между подвига на служителите и благодарствените послания, съпътстващи снимката, довежда до еngagement rate от 203.96%, 11 000 харесвания, 8000 споделяния и 1700 коментара.

 

Независимо от забележителните резултати в повечето случаи тези успехи са моментни завоевания, а не част от дългосрочна стратегия. Най-важното в модерацията на една успешна фен страница е постоянството. Нашият съвет би бил тези успехи да се анализират и приложат в бъдещата цялостна стратегия! ;)

Подобни статии:

  1. Facebook е нараснал със 7 потребители в секунда през 2011 г. (Инфографика от Socialbakers)
  2. Как да повишим феновете си във Facebook
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване