11/08/12 09:16
(http://ruslantrad.com/)

Шамар на преговорите в Доха

Още преди да започнат преговорите в катарската столица Доха за съставянето на сирийско правителство в изгнание, инициативата се срина. Посланик Форд, посланик на Държавния департамент за сирийската опозиция, се обърна към сирийците в изгнание, че сирийците трябва да намерят “политическо решение, а не военно, за техния проблем”. Той съобщи на сирийските опозиционни лидери, че международната общност няма да създаде зона забранена за полети над Сирия, и че няма да подкрепи военно Свободната сирийска армия. “Няма военно решение на сирийския проблем”, настоява посланик Форд, “Има само политическо решение.”

За провала на преговорите между опозиционните групи повлия и оттеглянето на видния активист Риад Сейф, който загуби мястото си в най-голямата опозиционна сила, Сирийския национален съвет.

Дипломатическото отстъпление дойде в момент, когато Турция заяви, че е в преговори за разполагане на ракети “Пейтриът” по границата си със Сирия, с цел да се предотврати трансграничната заплаха от разпространяване на конфликта срещу членове на НАТО.

И докато в петзвездните хотели лидерите спорят кой да оглави опозицията, онези, които реално се борят – активистите в самата Сирия, умират всеки ден. Със сигурност тези провали ще се отразят на опозиционното движение като цяло, като разочарованието може да доведе и до радикализация.

Публикувана на 11/08/12 09:16 http://ruslantrad.com/2012/11/08/shamar-na-pregovorite-v-doha/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване