11/09/12 03:01
(http://socialevo.net/)

Първи лични впечатления от новия дизайн на Google

Анализ на новия дизайн на Google

След като преди ден Google пуснаха своята обновена визия на своята търсачка, заваляха купища оплаквания от потребители. Редизайнът на търсачката наистина не изглежда един от най-качествените. Забелязват се много съществени промени, които до голяма степен пречат и объркват потребителите. Първоначално редизайнът бе стартиран само за САЩ, но днес виждаме, че и в Европа се наблюадават същите визуални и функционални промени. Какво всъщност се случва.

Отдалеченост

Както сами можем да забележим, възможността на потребителя да променя опциите при търсене, касаещи крайните резултати в SERPs, остават отгоре и при скролиране надолу те изчезват. До този момент бяхме свикнали със страничната лента, която бе отляво на резултатите, но сега и тя е в горния край на прозореца, точно под лентата за въвеждане на ключовите думи. Това до голяма степен е минус за редизайна на Google. 

До този момент бяхме свикнали със страничната лента, която бе отляво на резултатите, но сега и тя е в горния край на прозореца, точно под лентата за въвеждане на ключовите думи.

Липса на филтри

Голяма част от потребителите изпитват трудности с това да намерят филтрите за снимки. От картинката по-долу ясно личи, че ако искате да визуализирате снимки единствено с голям размер, ще се видите в приключение. Още един минус за Google. 

От картинката по-долу ясно личи, че ако искате да визуализирате снимки единствено с голям размер, ще се видите в приключение.

Персонализирани резултати

Един от плюсовете на новия редизайн е бързият бутон за „персонализирано търсене“. Определено сега той е на много удобно място, а потребителят се ориентира лесно дали иска да вижда персонализирани резултати, или те да бъдат скрити. Плюс за Google.

SafeSearch

Ако искате да докладвате дадена снимка, няма да ви е особено трудно. Единственото, което трябва да направите, е да отидете в менюто „SafeSearch moderate“, след което да натиснете „Report offensive images“ и да отидете върху снимката, която желаете да докладвате. Лесно и просто като детска игра. 

Ако искате да докладвате дадена снимка, няма да ви е особено трудно.

Knowledge Graph

Тук от Google наистина са подценили ситуацията. Така нареченият „knowledge graph“, който прави резюме на информацията, която отговаря на търсенето ни, вдясно от SERPs, се визуализира, когато има такава информация. В останалите случаи полето стои бяло и празно. Не се визуализира нищо, което открива голямо празно пространство, а това не е издържано естетически.

Така нареченият "knowledge graph", който прави резюме на информацията, която отговаря на търсенето ни, вдясно от SERPs, се визуализира, когато има такава информация.

Целта на новия дизайн е да се създаде по-голямо удобство и последователност при търсене, независимо от вида на устройствата и размера на екраните, с които работят потребителите, обясняват Google в insidesearch.blogspot.com. „С новия дизайн има повече свободно пространство и по-голям акцент върху отговорите, които търсите, независимо дали те са от интернет, или от някое от приложенията като например Knowledge Graph.“ Новият дизайн беше въведен за първи път миналата година при таблетите, по-късно и при мобилните телефонии, докато най-после се появи и на екрана на компютъра. Как ви се струва?

Снимки: SocialEvo и Google

Подобни статии:

  1. Първи и втори впечатления от Google Drive за iOS
  2. Как да си активираме новия дизайн на YouTube сега
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване