11/09/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Чухте ли за новата вирусна реклама на Microsoft?

Чухте ли за новата вирусна реклама на Microsoft?

Microsoft са избрали страхотен маркетингов трик, с който да популяризират своя нов продукт Windows 8. Всичко започва в нощта на 26 октомври на централна улица в Осло, Норвегия. В добре забърканата вирусна реклама участват популярна норвежка електро-рок банда с името Datarock, строителен екип, падаща стена от сграда, много актьори статисти, една вградена в улицата светеща музикална плочка и нищо неподозиращи минувачи.

Всичко започва в нощта на 26 октомври на централна улица в Осло, Норвегия.

С падането на нощта зад иначе добре закрепената фалшива стена започва концерт на норвежката банда, музиката е силна, а точно пред входната врата на сградата е поставена светеща в червено музикална плочка, която привлича вниманието на случайно преминаващите пешеходци. Когато любопитният минувач стъпи на плочката, стената на сградата пред него бързо се сгромолясва, пред него се открива сцената с известната рок банда , а на улицата се изсипва банда от танцуващи актьори. Така за секунди картината напълно се променя, а по лицето на човека, който е застанал на плочката, може да се прочете шок, разкрасен от недоумение къде е попаднал. Останалото може да видите във видеото…

http://www.youtube.com/watch?v=mof-Dq3hvWs

Възползвайки се от любопитството на обикновения човек, Microsoft са създали видео с висока вирусна стойност, което хората сами рекламират и популяризират. Силният момент на изненада прави това видео именно толкова запомнящо се, така силно въздействащо на публиката и достойно да бъде разпространявано в медийните платформи.

Възползвайки се от любопитството на обикновения човек, Microsoft са създали видео с висока вирусна стойност, което хората сами рекламират и популяризират.

Механизмът за безплатно разпространение на информация от интернет потребителите е изключително ползван в последно време от големи компании като Coca-Cola и LG, а сега и Microsoft се присъединяват към тях. Стратегията, която използват, крие редица плюсове, но и минуси. От една страна, чрез подобна вирусна реклама компанията печели потенциални клиенти и привърженици на марката, но това е само в случай че маркетинговият трик предизвика положителни емоции сред публиката. Съществува и реален риск да се получи точно обратното, тъй като компанията не може да контролира позитивното отношение през цялото време. 

Подобни статии:

  1. Coca-Cola Zero създадоха вирусна реклама
  2. Новата реклама на Siri е с Мартин Скорсезе
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване