11/12/12 12:45
(http://www.azcheta.com/)

В Габрово показват "Книгата като сетивен лабиринт"

Как четете една книга - отгръщате страниците и се потапяте, оставяйки сетивата ви сами да поемат написаното от автора. Което прави книгата един истински „сетивен лабиринт” От там са тръгнали и Регионален център за култура „Фабриката”, Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” и „Екс-Прес” ООД, за да създадат своя проект „Книгата като сетивен лабиринт”.

Поектът, разположен в регионалната библиотека в Габрово, е вдъхновен от идеята за театъра на сетивния Лабиринт на колумбийския антрополог Енрике Варгас - изкуство във и за определено пространство, съобразено както с неговата специфика, така и с тази на публиката.

„Книгата като сетивен лабиринт” предлага нетрадиционен подход за среща и общуване с книгите. Той разказва за любовта, за радостта да намериш път към другия”, разказват от габровската библиотека.

Инициативата е подкрепена от програма „Култура” на община Габрово, а участници са ученици от Национална Априловска гимназия и Природоматематическа гимназия „Академик Иван Гюзелев”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване