11/12/12 15:08
(http://ivanbedrov.com/)

Цветанов уволни Марковска

“Венета Марковска е заместник-председател на Върховния административен съд (ВАС), ако погледнем – обемът работа и компетентността й като зам.-председател на ВАС е много по-голяма и много повече вреди могат да настъпят след нейни решения от дейността й като зам.-председател на ВАС, отколкото като конституционен съдия.” Няма нужда да допълвам, всички познахте словореда на Цветан Цветанов.

Венета Марковска очевидно вече не може да положи клетва като Конституционен съдия. “Репутацията на един човек не може да е по-важна от репутацията на държавата”, каза и министърът на правосъдието Диана Ковачева. Премиерът Бойко Борисов пък директно я призова да се откаже. Друг е въпросът работа ли е на министри, т.е. представители на изпълнителната власт, да дават акъл на представители на съдебната власт, избрани от законодателната власт. Но пък всички знаем кой кара влака.

И като теглим чертата, получаваме следния резултат: Марковска не става за конституционен съдия. Обаче ако остане на старата си работа, може да направи повече бели. Въпросът е: ако й нямаш доверие да държи нож, трябва ли да я оставиш да държи автомат? Съзнателно или не, Цветан Цветанов отстрани Марковска и от досегашната й работа. Само гледайте.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване