11/13/12 11:22
(http://komitata.blogspot.com)

Тринадесети том от историята на българския интернет - БГ Сайт 2012.

Снощи беше 13-тото връчване на наградите БГ Сайт, в което участвах.

Истински подвиг е съществуването на този конкурс, особено в ситуация  на бързо променящ се бизнес като Интернет, бързо променящо се общество и криза.

Събитието се проведе във Vivacom Art Hall, като започна с традиционния семинар.

Не можах да присъствам на всичко, но все пак видях -

Александър Бойчев, който разказа как се променя бизнеса в медиите, плюс ни стовари новината, че след Нова година верояттно capital.bg ще бъде платен.

Във въздуха се носеше и във въпросите се появи интересния бизнес модел на словашката pianomedia, към чийто модел лично аз имам политико-философски опасения. Много хора се облизват около това нещо, защото там има пари и очевидно ще има опити за повтаряне на бизнес модела или поне коопериране.


 Александър Петров разказа за неговия проект biblio.bg и интересните неща, които се случват или ще се случат в електронното книгоиздаване.

След пауза, в която трябваше да се подготви залата за церемонията, публиката едва се натъпка в определеното ѝ пространство.


Забавляваха ни тези двамата с ориенталско звучащи перкусии и китара. За съжаление, не чух името на групата, за да ги линкна.



Аз имах късмета да връча наградата на Светлин Наков - една наистина ренесансова личност на нашето време. Светлин е двигателят на Telerik академията  - институцията в България, която в момента най-сериозно се е заела с подготовка на професионалисти за IT бранша. По-сериозно дори от нашите родни университети, частни и държавни.



Наков грабна микрофона да обяснява на публиката колко яки неща правят, а аз през цялата му реч позирах с букетчето му като манекенка докато накрая успях да му го пробутам ;-)

Друг награден, който наистина си заслужи наградата е Пламен Русев, организатор на  Webit - най-мащабната конференция в нашия бранш, която успя да докара тук наистина световноизвестни имена и фирми да споделят опита си.

Пламен обаче носи в себе си r специалния заряд на човека, който иска да промени света и ще бъде много интересно да го наблюдаваме какво ще постигне в бъдеще.

По-долу е неговата реч на webit, която ме вдъхнови да го предложа за специална награда в Експертния съвет на БГ Сайт. Други хора го предложиха също, явно му беше дошло времето.

За съжаление, тогава точно, когато я произнесе, около „Орлов мост“ вреше и кипеше (примиерът имаше рожден ден и народът няколко дни поред му го честитеше, блокирайки кръстовището) и нямаше как да я забележите, а исках специално да ви я покажа:



 След церемонията си направихме традиционната снимка. Наградените и част от журито.


Благодарности на Жустин Томс, която има достатъчно сили и желание да организира конкурса година след година. 
Публикувана на 11/13/12 11:22 http://feedproxy.google.com/~r/komitata/~3/75Q4ZDB_OMs/2012.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване