11/13/12 03:00
(http://socialevo.net/)

NFC вече и на Apple устройства благодарение на FloJack

NFC вече и на Apple устройства благодарение на FloJack

Все по-често започваме да говорим за NFC технологията и тя все по-осезаемо навлиза в нашия свят. А какво всъщност представлява NFC?

Near Field Communication (NFC) е безжична технология, която позволява високоскоростно прехвърляне на данни от едно устройство на друго, на близки разстояния. На пазара вече се предлагат устройства с вградени NFC  чипове, което гарантира прехвърлянето на данни от едно на друго на много близко разстояние.

Технологията е приложима в много сфери. Освен че може бързо да прехвърля данни от един смартфон на друг, може да послужи като средство за идентификация в градския транспорт, работното ви място, театри, кина, клубове и т.н. Просто казано, съвсем скоро NFC може да ви спести необходимостта да носите кредитни карти, пари, транспортни карти. За плащания и легално возене в автобуса ще можете да използвате мобилния си телефон. Колко прекрасно би било да можете да се отървете и от всички ключове, които мъкнете със себе си! Напълно възможно е това да стане скоро и телефонът да стане единственият ключ за всичко.

Напълно възможно е това да стане скоро и телефонът да стане единственият ключ за всичко.

Според едно изследване до две години всеки шести човек в света ще притежава телефон с вграден NFC чип и множеството възможности, предоставени ни от тази система, ще навлязат в ежедневието ни. Дотук всичко е прекрасно, но може би вече се чудите какво общо имат устройствата на Apple  с цялата тази работа. Ами много просто – те нямат NFC чип. Към настоящия момент дори не се говори за въвеждането му в техните продукти. Но не бързайте да се отказвате от iPhone-а или iPad-a си. На помощ идва компанията Flomio и тяхното малко чудо FloJack.

На помощ идва компанията Flomio и тяхното малко чудо FloJack.

Това е един прост и относително евтин начин потребителите на Apple и по-стари модели с Android да използват NFC  технологията. FloJack е джобно NFC четящо и записващо устройство. Размерът му е 58.3 х 43 х 10.3 мм, а теглото 28 грама. С приложение, наречено NFC Action Tags, ще можете да програмирате различни тагове като например Samsung TecTile или разработените от Flomio ZAPPs. Така  давате възможност на своите приятели или клиенти само с едно докосване да стартират действия на собствените си устройства. Можете да програмирате тагове с локации, да се подсетите да се обадите на майка си или да получите достъп до Wi-Fi мрежата в някое заведение. Само с едно докосване. 

Можете да програмирате тагове с локации, да се подсетите да се обадите на майка си или да получите достъп до Wi-Fi мрежата в някое заведение.

В момента чрез Kickstarter провеждат кампания по финансиране на проекта. Там можете да намерите пълна информация за идеята, екипът, който стои зад разработването й, и дори да се включите във финансирането.

http://www.youtube.com/watch?v=dL3KeUJvq3Q

Снимки: flomio.com

Подобни статии:

  1. Apple иска забрана на 8 устройства на Samsung в САЩ
  2. Любителите на iPad могат да поръчват над 2 устройства
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване