11/15/12 09:18
(http://socialevo.net/)

Pinterest пусна специални бизнес профили

Pinterest пусна специални бизнес профили

Pinterest пуснаха набор от инструменти, предназначени специално за нуждите на бизнеса. Така участието на компаниите в мрежата ще бъде значително улеснено. Те ще могат да създадат своите бизнес акаунти, въвеждайки само бизнес името си, вместо първо и последно, а уебсайтовете им ще бъдат проверявани чрез скрит код. След като веднъж е разпознат, те ще получат значка за потвърждение на профила си. Коментира се, че този тип проверка не е толкова добър, колкото в Twitter, тъй като няма да е много трудно да се представим за някоя компания в Pinterest, като предоставим сходен на даден бранд URL. Въпреки това развитието е положително. Компаниите, които пък вече имат личен профил в Pinterest, ще могат да го конвертират в бизнес профил.

По време на регистрацията фирмите се насърчават да сложат в сайтовете си бутони „Pin It” и “Follow”, както и widget-и, които да показват какво те са отбелязали на своите табла. “Widgets” е изцяло нов елемент, който ще бъде достъпен както за личните, така и за бизнес акаунтите.

Наред с новите инструменти Pinterest пуска и микросайт, в който ще се публикуват различни казуси от компании като Etsy и Jetsetter, както и примери с успешни практики и съвети към брандовете, казва продуктовият мениджър Кат Лий. Тя добавя, че нововъведенията „нямат общо с монетаризацията или бизнес модела на Pinterest”. „Когато представяме бизнес модел, определено искаме да го създадем по начин, който ще  подобри работата на потребителя. Но това тук в момента е просто първата стъпка.“

За последния месец социалната мрежа Pinterest е привлякла 26.7 милиона уникални потребители, спрямо 3.3 милиона за същия период миналата година (проучване на изследователската компания comScore). Този бум привлече бизнеса и особено търговците на дребно да засилят присъствието си в сайта.

Можете да разгледате новата страница на SocialEvo в Pinterest

Подобни статии:

  1. Бизнес Страници и Лични Профили в Google+ какви са разликите?
  2. Официално: Pinterest с 20 милиона потребители!
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване