11/16/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Потребителите напускат до 2 секунди, ако видеото не се зареди

Потребителите напускат до 2 секунди, ако видеото не се зареди

Интересно изследване, проведено в университета на Масачузец, хвърля светлина върху това кога потребителите се отказват да гледат дадено видео. Проучването е направено от Рамеш Ситъраман и Шунмуга Кришнан. Данните, които ще видите, се базират на 6.7 милиона уникални потребителя, които са гледали 23 милиона видео материала. Извадката представя потребители от Северна Америка (79%), Азия (12%), Европа (8%) и други страни (1%). 

Първите числа, които правят впечатление в изследването, показват, че потребителите, които възнамеряват да гледат дълго видео, са по-търпеливи от тези, които очакват кратък видео клип. Графиката показва, че още на 4-тата секунда 20% от тези, които очакват да видят кратък материал, изключват прозореца или напускат сайта. Тази реакция обаче се наблюдава едва на 8-та секунда при потребителите, очакващи дълго видео. Това означава, че ако вашите видеа са кратки, е добре те да се зареждат под 4 секунди.

Другата интересна графика касае бързината на интернет връзката.

Другата интересна графика касае бързината на интернет връзката. Корелацията между скоростта и вероятността за напускане при видео материалите е доста силна, както се убеждаваме сами. Потребителите, гледащи видео през мобилни устройства, достигат степен на напускане от 20% чак около 13-та секунда. Свързаните с интернет през DSL, Cable или Fiber, достигат 20-те процента още на 4-та секунда. 

Данните от изследването на Рамеш Ситъраман и Шунмуга Кришнан ни показват, че когато става въпрос за видео съдържание, е добре то да е добре оптимизирано, за да не се получава висока "степен на отпадане", позната още като "bounce rate".

Данните от изследването на Рамеш Ситъраман и Шунмуга Кришнан ни показват, че когато става въпрос за видео съдържание, е добре то да е добре оптимизирано, за да не се получава висока „степен на отпадане“, позната още като „bounce rate“. При мобилните версии на нашите сайтове можем да си позволим по-дълго зареждане, но отново е добре да сме под 10 секунди „време на зареждане“, или „loading time“.

Вижте цялото съдържание на изследването Video Stream Quality Impacts Viewer Behavior: Inferring Causality Using Quasi-Experimental Designs.

Снимка: Free Icons

Подобни статии:

  1. Autocomplete предпочитан от потребителите в Google
  2. Потребителите на Pinterest купуват по-често онлайн и харчат повече от Facebook потребителите
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване