11/17/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Основни правила за добър имидж в LinkedIn

Основни правила за добър имидж в LinkedIn

LinkedIn се превърна в най-голямата социална мрежа за професионалисти в света. Почти всеки уважаващ себе си професионалист има профил и активните потребители наброяват 175 милиона. Предполагам, че и ти имаш профил в LinkedIn. Ако е така, ето един списък с неща, които е добре да спазваш:

1. Използвай професионална снимка

Не забравяй, че LinkedIn e платформа за професионалисти и е изключително важно и ти да се преставиш като такъв. Пиянски снимки, снимки от плажа и прочие  – не им е там мястото. Добре е да използваш снимка, на която се вижда добре лицето ти.

 

2. Никога не пращай покани, използвайки стандартния текст

Обичайната практика е да се изпращат именно такива покани. Поради тази причина всеки опит да персонализираш съобщението ще направи добро впечатление на получателя му и ще повиши шансовете да го приеме, ако не се познавате лично от някое събитие например. Също така много важно е да изтъкнеш добра причина, особено ако пускаш покана на напълно непознат.

 

3. Не забравяй линковете

Не пропускай да добавиш линкове към своя сайт, блог, както и към Facebook и Twitter профилите.

 

4. Попълни профила си на 100%

Неслучайно от LinkedIn са добавили “wizard”, който те напътства и показва, когато профилът ти не е напълно готов. Ако искаш да могат да те открият лесно, постарай се и попълни профила си напълно. Най-важните неща са “Summary”, ” Experience”, “Skills & Expertise” и “Headline”.  Обърни им специално внимание и не пропускай да добавиш ключови думи в тях. Това е най-добрият начин да оптимизираш профила си!

 

5. Не се поддавай на мързела

Мда, това правило важи с пълна сила и тук. Участвай в различни групи, в които се обсъждат темите, които те интересуват. Споделяй интересни статии и коментари. Така последователите ти ще те оценят като специалист и твоето мнение ще е важно за тях.

 

6. Не бъди спамър

Едно от най-важните неща – никога не спами групите и колегите си! Никога не прекалявай с промотирането на своите продукти и услуги. Също така не използвай LinkedIn като платформа и място за директен маркетинг.

 

7. Не искай препоръки без причина

Заслужи ги първо и тогава попитай учтиво. Препоръки могат да ти дадат твои колеги или приятели, хора, с които сте имали бизнес отношения и преподаватели например.

 

Успех !

Снимка: LinkedIn

Подобни статии:

  1. 6 основни неща, които трябва да знаете за препоръките в Linkedin!
  2. 80% от хората НЕ използват Linkedin по предназначение
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване