11/17/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Полезни foursquare съвети за бизнеса

Полезни foursquare съвети за бизнеса

Днес влиянието на социалните мрежи и мобилните приложения върху живота и бизнеса не е за пренебрегване. Маркетингът в социалните медии е чудесен начин да скъсиш дистанцията и да се доближиш до своите клиенти. Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest и Google+ са прекрасни инструменти за комуникация, а благодарение на новите технологии са навсякъде с нас.

Foursquare е  от социалните мрежи и приложения, които пораждат смесени чувства у потребителите. В началото може да ви се стори безсмислено, но 4sq открива палитра от възможности за малкия и големия бизнес, които със сигурност няма стремглаво да покачат приходите с над 150%, но гарантирано ще спомогнат както за увеличаване на продажбите, така и за успешна комуникация и изграждане на приятелско онлайн присъствие.

На първо четене foursquare е социална мрежа, приютена в мобилно приложение, което забавлява, помага при избора на заведение в близост и насърчава посещението на места, събрали положителни коментари и оценки от други потребители. Интеракцията с точките, печеленето на баджове и кметствата подканват запалените почитатели на приложението да се чекират по-често, да оставят коментари, да харесват и  да качват снимки. Добре изпипаното присъствие във foursquare със сигурност може да направи вашият обект по-посещаван от съседния, който по една или друга причина не фигурира на 4sq-картата.

1. Регистрирайте обекта си максимално точно
Знаем колко досаден е  моментът, в който Google Maps сменя локацията и се оказва, че ако разчитате на картата в смартфона си, можете да се изгубите без големи затруднения. Затова, когато добавяте обекта си във foursquare, се убедете, че той е поставен на точното място на картата. В зависимост от големината на бизнеса и идеите ви можете да създадете и свой корпоративен профил във foursquare.

2. В случай че имате повече от един обект, използвайте помощник
Разбира се, че би било прекрасно, ако имате специалист по социалните мрежи и мобилните приложения, който да се грижи за качественото присъствие на бранда ви във виртуалното пространство. Невинаги има такава възможност, затова добър помощник в безупречното управление на foursquare обектите ви може да бъде например fourscan - една интересна разработка, която в момента търпи развитие и съвсем скоро очакваме нещо ново от създателите.

3. Интегрирайте и синхронизирайте други социални мрежи
Синхронизирането на различните приложения и социални мрежи увеличава броя на потребителите, до които постовете биха стигнали. Комбинациите варират, но можете например да свържете профила си във foursquare с Facebook и Twitter. Това може да ви донесе както позитиви, така и негативи, така че добре подбирайте колко често ще споделяте къде точно се намирате с приятелите си в другите социални мрежи.

4. Foursquare за бизнеса
Promoted Updates и Local Updates са две от опциите, за които може да прочетете на страниците на SocialEvo. Друго интересно нещо са Special Offers, като създаването на повече от една оферти ви дава възможност да таргетирате повече групи от посетители. Друг похват за насърчаване на check-in-и и привличане на клиенти са баджовете, допълнителните преференции за х-броя отбелязвания, вариации с отстъпки при отбелязване с трима или повече души и т.н.

5. Foursquare на прозореца – буквално
Винилен стикер, залепен на прозореца или вратата на обекта ви, табелка на касите или флаери на масите с логото на foursquare за напомняне на клиентите да отбележат физическото си присъствие всъщност могат да свършат много добра работа. Предвид възможностите на непрекъснато подобряващите се смартфони понякога забравяме за всички приложения, които сме инсталирали и използваме. 

6. Friendly не само на собствената страница
Комуникацията с потребителите на ниво страница на бранда е важна, но вземайки активно участие с коментари, харесвания и съвети по страниците на други бизнеси, стимулирането на клиентите за по-висок feedback – снимки, харесвания и списъци – правят foursquare не просто социална мрежа приложение за забавление, докато чакате кафето си на опашката, но и перфектен канал за реклама.

7. Бутон в сайта ви
Вероятно вече сте интегрирали Facebook, Twitter, Google+ и Pinterest бутони в уебсайта си. Направете същото и с foursquare.

Подобни статии:

  1. Foursquare подготвят нови възможности за бизнеса
  2. Foursquare – 15 милиона потребители и 750000 бизнеса по-късно
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване